125 bostäder i Hammarbyhöjdens natur

Hyresrätter och bostadsrätter blandas när Hammarbyhöjden ska få 125 nya lägenheter i naturen. Och byggbolaget hoppas att det ska gå snabbare än vanligt.

  • Publicerad 11:41, 4 apr 2016

Det handlar om området kring Garagevägen i Hammarbyhöjden. Där vill tjänstemän och politiker anvisa mark till allmännyttan Svenska bostäder så att de kan bygga 80 stycken hyresrätter, så kallade Stockholmshus.

Samtidigt är tanken att byggfirman Erik Wallin AB ska tjonga upp 45 stycken bostadsrätter vid Lidköpingsvägen. Båda byggena ingår i det stora förtätandet av Hammarbyhöjden/Björkhagen. Tomterna beskrivs som "branta naturmarksslänter".

– Vi är jätteglada då det är ett fint läge. Och eftersom Svenska bostäder är inblandade med sina Stockholmshus kan det bli en spännande process. Då kan det nog gå lite snabbare. Och inte sex, sju år från ax till vete, som är vår vanliga tidsrymd, säger Erik Wallin på Erik Wallin AB:

Stockholmshusen är en satsning för att få snabbare och billigare hyresrätter. Lägenheterna är tänkta att ha en något enklare standard för att hålla nere hyrorna.Projektet är ett samarbete mellan allmännyttan och Stockholms stad och målet är 3 500–5 000 byggstartade hyresrätter till 2020.

Beslutet om den här markanvisningen klubbas officiellt av politikerna i exploateringsnämnden nästa vecka.

Läs även

Rödgrön enighet om Hammarbyskogen och Nytorps gärde: Nu ska det byggas bostäder

Politiska justeringar försenar jättebygget i ett år

Farsta ska få nya – billiga – hyresrätter

Så blir hyran i Stockholms billiga hyresrätter

Så vill staden pressa ner hyrorna

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nyrenoverad förskola i Kransen läggs ner

Nyheter Förälder: "Det är beklagligt" Ett 40-tal barn tvingas flytta när förskolan Äventyret i Midsommarkransen stänger efter sommaren. Men barngrupperna ska inte splittras, försäkrar Cecilia Hjelm, områdeschef för förskoleområdet.lördag 17/2 9:30

Helgtips: Gör en tidsresa genom epokerna

Nyheter ✔Antikmässa ✔Garage Sale ✔Bakluckeloppis Antikviteter, vintage och retro är orden som gäller i helgen. Den som är peppad på fynd från förr kan bege sig till Älvsjö, Enskededalen, Kista eller centrala stan.lördag 17/2 8:04