Anders Jacobsson, kommissarie i Järfälla, har tidigare beskrivit polisens uppgivenhet kring den 17-årige lyxbilstjuven för StockholmDirekt. Foto: Privat/Mostphotos

17-årige lyxbilstjuven på rymmen igen

För en månad sedan dömdes sjuttonåringen för flera bilstölder till sex månaders sluten ungdomsvård. Nu är han på rymmen igen, vilket Aftonbladet var först att rapportera om.

  • Publicerad 09:31, 25 okt 2017

StockholmDirekt har flera gånger rapporterat om den nu 17-årige pojken som gång på gång stulit lyxbilar i västra och norra Stockholm. Senast för en månad sen dömdes han till sex månaders sluten ungdomsvård, på nio av tolv åtalspunkter. Bland annat för misshandel, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt olovligt brukande och grov olovlig körning.

Så straffas lyxbilstjuven efter mängder av nya brott

17-åringen har tidigare rymt från samtliga boenden där han har vårdats och nu är han återigen på rymmen, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om.

"Otroligt brottsbenägen"

Enligt Aftonbladet varnar nu polisen för att pojken kan begå fler brott.

– Det är inget vi tror, vi vet att han med stor sannolikhet kommer att begå nya brott. Han är otroligt brottsbenägen. Det vi befarar återigen är risk för trafikolyckor med allvarliga skador, i värsta fall med dödlig utgång. Han har vid flera tillfällen visat oerhört hänsynslöshet i trafiken, säger polisen Anders Jacobsson till tidningen.

Nu ställs 17-åriga lyxbilstjuven inför rätta

Göran Witt-Strömer, som tidigare varit 17-åringens advokat, vill inte kommentera om han har haft kontakt med pojken efter att han rymt.

– Jag tycker att det är synd. Det är en djupt tragiskt historia, man skulle ha tagit tag i den här pojken mycket tidigare, säger Göran Witt-Strömer till StockholmDirekt.

Lyxbilstjuven ute – misstänks för flera brott på fem dagar

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Buller dygnet runt – i sju år

Nyheter Här hamnar stockholmare mitt i t-banebygget Bor du längs Enskedevägen, nära Sockenplan eller Enskede gård? Bered dig på oväsen – dygnet runt i sju år. Det är nya tunnelbanan som snart börjar byggas.tisdag 20/2 19:30

Koppelåkning skapar förseningar i t-bana

Nyheter "Det är fruktansvärt livsfarligt" Både gröna och blåa linjen har drabbats av förseningar och inställda avgångar under tisdagskvällen. Orsaken är bland annat att människor ägnat sig åt att åka mellan vagnarna.tisdag 20/2 19:18