AVSPÄRRAT. Polisen larmades till Hallonbergen där två personer mördades i mars. Foto: Jonas Carlsson

21-årig Sumpanbo misstänkt för tre mord

En av de misstänkta för dubbelmordet i Hallonbergen är även misstänkt för mordet på en Sundbybergsbo i januari. Åtal väntas i augusti.

  • Publicerad 11:45, 13 jun 2017

De har prioriterat upp detta eftersom det handlar om otroligt allvarlig brottslighet och unga misstänkta

Mannen har varit frihetsberövad sedan dubbelmordet begicks i Hallonbergen en morgon i början av mars. Polisen larmades då till en bostad, där en man och en kvinna hade åsamkats så svåra skador att de avled.

Flera män greps som misstänkta för inblandning i dådet. Polisen har sett kopplingar mellan dubbelmordet och ett mord på en ung man som sköts i slutet av januari.

Mordoffret, som var hemmahörande i Sundbyberg, skjutsades till Karolinska sjukhuset men hans liv gick inte att rädda.

Mannen som nu misstänks för de tre morden är 21 år och hemmahörande i Sundbyberg. Han är ensam misstänkt för mord i brottsutredningen som rör mordet i januari; de övriga fyra häktade är misstänkta för medhjälp till mord.

Bland dem finns ännu en 21-årig man, som är också är misstänkt för dubbelmordet i mars. Ytterligare två män är häktade med brottsrubriceringen mord i det målet.

Totalt sitter åtta personer häktade för inblandning i morden.

Åklagaren Olof Calmvik har fått till 29 juni på sig att slutföra utredningen eller begära att de misstänkta omhäktas.

Bevisläget ser bra ut, enligt honom. Men eftersom svar från NFC, Nationellt forensiskt centrum (tidigare SKL), dröjer kommer utredningen redovisas i juli.

– Vi har bra resurser där. De har prioriterat upp detta eftersom det handlar om otroligt allvarlig brottslighet och unga misstänkta. De jobbar jättesnabbt, säger han.

Olof Calmvik räknar med att väcka åtal i augusti.

Något som skiljer utredningarna åt, är att polisinsatsen vid dubbelmordet ledde till att de misstänkta kunde gripas i anslutning till händelsen. Mordet i januari utreddes som ett så kallat spaningsmord.

De båda 21-åringarna som nu är misstänkta i båda utredningarna var intressanta för polisen redan innan dubbelmordet begicks, enligt Olof Calmvik. Han har en uppfattning om motivet bakom båda händelserna, men vill inte berätta mer än så med hänsyn till utredningen.

– Vi har en bra bild av hur det har gått till, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Ingen oro för mystisk bidöd

Nyheter I Ekerö kommun har ovanligt många bin dött i år. Vi ringde runt till Västerorts biodlare för att se om de märkt av någon mystisk bidöd i år.tisdag 24/4 12:59

Sumpanlärare åker till FN

Nyheter En tre veckors FN-konferens blir fortbildning för huvudskyddsombudet Johan Bäck. Även i Sundbyberg skulle dialogen kunna bli bättre om skolorna. – Vi upplever ju att skolan blir ett slagträ i den...tisdag 24/4 8:33

Silva drömmålade för Gnaget

Sport FOTBOLL. Inbytt, direkt målskytt via ett drömmål – men sedan skadad och utbytt. Det var tvära kast i Stefan Silvas debut för AIK i allsvenskan. Efter fyra matcher utan speltid med de svartgula fick...måndag 23/4 11:00