Avspärrat. På torsdagen var platsen fortfarande avspärrad. Foto: Clarence Frenker

50-årig man anhållen för mordbrand

Ambassadbyggnaden på Östermalm eldhärjades svårt i gårdagens brand. Nu har misstankarna stärkts mot den man i 50-årsåldern som greps kort efter branden. Han är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordbrand.

  • Publicerad 15:48, 5 apr 2018

En man i 50-årsåldern greps i onsdags misstänkt för att samma dag ha anlagt en brand inne på Portugals ambassad på Narvavägen på Östermalm.

Enligt polisen skedde gripandet i City under odramatiska omständigheter.

– Vi hade en observation i samband med branden och det gick då ut ett signalement. Den här personen som har gripits stämmer väl överens med det signalementet, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Mannen är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordbrand.

Det var strax före lunchtid i onsdags som räddningstjänsten fick larm om en brand inne i ambassadbyggnaden på Narvavägen 32 på Östermalm.

Branden, som tros ha börjat inne på Portugals ambassad, spred sig och var efter en kort stund fullt utvecklad. Ett femtiotal brandmän fördelade på tolv enheter arbetade på platsen med att släcka och förhindra spridning, bland annat genom att bryta sig in genom taket. Samtidigt evakuerades delar av den drabbade fastigheten och ett stort område spärrades av.

Totalt 14 personer som befann sig i ambassadbyggnaden uppges ha påverkats av elden och röken. Två av dem fördes till sjukhus med lindrigare skador.

I samband med släckningsarbetet inledde polisen en stor sökinsats efter den 50-årige mannen, som kunde gripas vid 14-tiden på onsdagen. Han var då skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden. På torsdagen har misstankarna stärkts och han är nu på sannolika skäl misstänkt för mordbrand.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Polisen är förtegen om mannens eventuella motiv. En teknisk undersökning ska genomföras och ytterligare förhör ska hållas med mannen.

Brandkåren kunde avsluta släckningsarbetet på torsdagsmorgonen, ett knappt dygn efter att brandförloppet startade.

Byggnaden hölls efter det fortsatt avspärrad och både polis och brandmän befann sig under torsdagen på platsen.

Det är ännu okänt vilka skador som orsakats i byggnaden.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Skejtarna tar över Obsans damm mer och mer

Nyheter Vill ha den torrlagd året runt Redan för tolv år sen startade skejtarnas kamp för att torrlägga dammen i Observatorielunden. Och nu har man vunnit – i alla fall delvis.tisdag 24/4 15:57

Här kan du lämna all skit du inte behöver

Nyheter Dags att vårrensa? Här hittar du pop up-containrarna! Det är vår och insamlingssäongen är igång. Vi var på plats när pop up-containrarna som flyttar runt i hela stan invigdes på Norr Mälarstrand.tisdag 24/4 15:55