Så här kommer det nya Porschecentrat att se ut sett från Rinkebyvägen ner mot Danderydsvägen. Foto: walther arkitekter ab / Åke Walther

7 000 kvadratmeter Porsche i Danderyd – störst i Norden

Lyxbilsvarumärket Porsche har nu påbörjat sitt arbete med en ny gigantisk anläggning i Danderyd. – Vi kommer synas, utan tvekan, säger Andreas Strid, märkeschef hos biljätten.

  • Publicerad 15:42, 29 aug 2017

Någon gång kring årsskiftet 2018/2019 är tanken att Porsche öppnar sin största anläggning i hela Norden. Det sker i Stockholm, närmare bestämt på Rinkebyvägen i Danderyd.

– Den blir väldigt stort, dubbelt så stor som våra standardanläggningar, så vi kommer utan tvekan att synas, säger Andreas Strid, märkeschef på Porsche.

Begagnade bilar

Under tisdagen togs det officiella första spadtaget på platsen. När den gigantiska Porschehallen är klar kommer den rymma 24 utställningsbilar (varav 15 kommer vara begagnade) samt sex verkstadsplatser.

I Danderyd finns det idag cirka 350 Porschebilar registrerade på privatpersoner och i norra Stockholm ser man en kraftig potentiell tillväxt.

– Norra delen av Stockholm är en otroligt attraktiv plats för oss, det är ett väldigt Porschetätt område. För vår del handlar det om att öka tillgängligheten till många av våra kunder och det är en otrolig investering, säger Andreas och fortsätter:

– Vi vill vara lättillgängliga och här har vi en aktiv målgrupp som kanske inte har möjligheten att köra tvärs över stan utan vill ha oss nära.

Hur stor är investeringen i pengar?

– Det är dyrt, jag vill inte gå in på några belopp men det är många nollor kan jag säga, säger Andreas Strid.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Förlust på 27 miljoner mer än väntat - nu ska förvaltningen granskas

Nyheter Parisa Liljestrand (M): "En oerhörd chock" Den redovisade prognosen på minus sex miljoner kronor har nu ökat rejält till 33 miljoner kronor. Nu ska socialförvaltningen i Vallentuna granskas.lördag 20/1 10:45

QUIZ: Kungafamiljen i den kungliga huvudstaden

Nyheter Hur bra koll har du egentligen på vår kungafamiljs förehavanden i Stockholm? Utmana dina rojalistiska kunskaper i vårt quiz!fredag 19/1 17:00