Det var på buss 610 som 84-åringen ofredade 11-åringen. Foto: Johann Helgason

84-åring Vallentunabo dömd – Ofredade 11-årig flicka sexuellt

En äldre man bosatt i Vallentuna har dömts för sexuellt ofredande mot ett barn under en bussresa.

  • Publicerad 10:02, 13 sep 2017

En 11-årig flicka åkte buss 610 mellan Norra Bergtorp och Rosengården i Vallentuna i oktober 2016. Då klev det på en 84-årig man som satte sig bredvid flickan.

84-åringen lade sin hand på flickans lår och klämde och nöp henne. ”Hans hand var kall och skrynklig och det kändes obehagligt att han tog på mig”, uppger flickan.

Blev rädd och ledsen

Hon tror att han klämde och tog på henne i sju minuter innan de båda gick av på ändhållplatsen. Flickan blev lättad över att gå av bussen och hon berättade genast för sin mamma, som mötte vid busshållplatsen, vad som hänt. Flickan blev väldigt rädd och ledsen när hon förstod att mannen tafsat på henne.

Nekar till brottet

84-åringen nekar till brott. Nu har tingsrätten avgjort målet. Eftersom mannen liknar den person som syns på övervakningskameror i bussen och eftersom han haft en rock som liknar den som syns på kamerorna är det troligt att det är en och samma man, enligt tingsrätten.

Dessutom är flickans berättelse trovärdig anser tingsrätten.

Det handlar om sexuellt ofredande eftersom smekningar på insidan av ett lår är ”av uppenbar sexuell karaktär”, enligt tingsrätten.

Sexuellt ofredande kan ge upp till två års fängelse, men med tanke på mannens hälsa och ålder blir straffet i stället böter på 5 000 kronor. Lika stor summa ska mannen betala till flickan i skadestånd.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

"Lämnande min dementa mormor på fel adress flera gånger"

Nyheter Hård kritik mot "turbunden resa" i Täby Mickaela Bergholtz känner sig orolig varje gång hennes dementa mormor ska hämtas eller lämnas med "turbunden resa". Efter flera incidenter känner hon sig inte längre säker på att mormodern blir...onsdag 20/9 19:58

Drag under galoscherna för nya skoaffären

Nyheter Från kemtvätt och nyckeltillverkning till skoförsäljning. Isak Issa säljer numera skor i sin skomakarbutik i Vallentuna centrum. Och det går fint, berättar han.onsdag 20/9 19:10