Foto: Birgit Reitz-Hofmann

90-åring vann hemtjänsttvist

  • Publicerad 08:15, 16 jul 2017

En nittioårig Sollentunabo har fått sin hemtjänst kraftigt nerskuren av kommunen. Hennes morgonhjälp har skurits ner från 45 till 15 minuter per dag. För inköp/ärendet fick hon tidigare 60 min två gånger i veckan, vilket nu skurits ner till 30 minuter en gång i veckan.
 Städningen har skurits ner från 90 till 60 minuter, två gånger i månaden. Tiden för social och fysisk aktivitet har skurits ner från tio till tre timmar per vecka.

Kvinnan överklagade de nerskurna tiderna och fick rätt av förvaltningsrätten, som säger att de inte ser att hennes behov av hjälp ska ha minskat sedan hon fick dem beviljade.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kommunen kämpar mot flerfamiljshus

Nyheter – Det här har verkligen exploderat i våra ansikten.  Det säger Oscar Nyströmer (M), ordförande i miljö- och byggnadsnämnden, och syftar på ett antal ansökningar om att bygga flerbostadshus på...torsdag 20/7 9:49

Man döms till vård för dubbelmord

Nyheter Mannen som dödade två av sina anhöriga i deras bostad i Sollentuna förra sommaren, har dömts till rättspsykiatrisk vård.tisdag 18/7 17:01