Advokaten: ”Jag är hoppfull om vår överklagan”

Migrationsverkets beslut grundar sig på en utredning som inte var tillräcklig. Det menar Morteza Shaista Ahmadis advokat Ali Kassim.

  • Publicerad 09:53, 3 jul 2017

Att spekulera i hur en framtida dom kommer att se ut låter sig knappast göras.

Ändå är Morteza Shaista Ahmadis advokat Ali Kassim hoppfull om att hans klient ska få uppehållstillstånd i Sverige.

”Oväntat beslut”

– Min bedömning är att beslutet att skicka tillbaka honom var oväntat. Inte minst med tanke på säkerhetsläget i den provinsen det handlar om. Jag tycker inte att utredningen som har gjorts är tillfredsställande. Vi har gjort en bättre utredning om säkerhetsläget i den provinsen som har lämnats in till domstolen, säger han.

Ali Kassim kan inte gå in på detaljer gällande utredningen, men upprepar att han inte tycker att den har varit tillfredsställande.

– Det finns en anledning till att allt fler anser att vi inte ska skicka tillbaka folk till Afghanistan. Det är alltför osäkert där och riskerna är för höga.

När kan det komma ett svar på på överklagan?

– Det går inte att säga. Det lär komma i närtid, men mer specifik än så går det inte att vara. Det varierar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hyresrätter ska bli granne med Villa Fannalund

Nyheter Snart påbörjas ett röjningsarbete i närheten av Villa Fannalund. S&E Fastigheter ska nämligen bygga hyresrätter norr om Tallbacksvägen. – Vi strävar efter att bygga så att man hamnar på en vettig...torsdag 21/9 17:00

EHB säljer fastigheter

Nyheter Enköpings Hyresbostäder säljer fastigheter i fyra olika områden samtidigt som man planerar fler nybyggen. – Vår vision är att erbjuda Sveriges mest innovativa, trygga och trevliga boende, säger...torsdag 21/9 11:12