Foto: Privat/Mostphotos

Åkeshovsbo ordnar fotboll för vuxna nybörjare

När Åkeshovsbon Shirin Shams inte hittade någon fotboll för vuxna nybörjartjejer tog hon saken i egna händer. Genom en nystartad Facebookgrupp har hon nu dragit ihop närmare 70 peppade fotbollsdebutanter.

29-åriga Åkeshovsbon Shirin Shams var sugen på att börja spela fotboll. Men som nybörjare i vuxen ålder - och kvinna - var det svårt att hitta rätt forum. Då bestämde hon sig för att starta en Facebookgrupp för att se om det fanns fler kvinnor som hade lust att testa på en ny sport, vilket SR var först med att rapportera.

Och det visade sig snabbt att hon inte var ensam - gensvaret blev större än väntat och har genererat närmare 300 likes på Facebook.

– Jag hoppades att vi skulle bli ett par stycken så vi kunde köra igång, säger hon och fortsätter:

– Tanken är att vi ska hålla oss på fotbollsplaner centralt i Stockholm så gott det går, så att tjejer i princip kan droppa in.

70 pers till första träningen

Även några fotbollsvana personer har hört av sig och erbjudit sig att ställa upp som tränare. Men det får vänta lite, först ska gruppen bara satsa på fritt spel. Och lite match ska man nog kunna få ihop - till första träningen i mars har närmare 70 personer tackat ja i eventet på Facebook.

– Jag hoppas att intresset som visat sig på nätet också visar sig när vi väl ska börja träffas i mars, säger Shirin Shams.

Här hittar du gruppen

Sugen på att haka på? Sök på @fotbollstjejer på Facebook.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vällingby city finns inte mer

Klart: Anrika centrumet byter namn – igen Har det precis satt sig att kalla Vällingby centrum för city? Eller tillhör du dem som helt enkelt vägrat det nya namnet? Nu kommer beskedet: Vällingby city byter namn – igen.lördag 23/9 13:05

Stor lista: Helgtipsen du inte vill missa i Västerort och Järfälla

✓Det vet du-konsert ✓Loppisar ✓Walk of hope Kom i höststämning med våra helgtips! Den här veckan kan du svira på halsduken och heja fram hemmalaget, gå på höstmarknad, promenera för kampen mot barncancer eller se bandet Det vet du på...lördag 23/9 7:09