Oppositionen i stadshuset ändrar sig inte om KFUM-hallen. Foto: Dinelljohansson / Sacharias Källdén

Alliansen upprörs efter nya hallbeskedet

Idag kom beskedet att majoriteten i stadshuset väljer att föreslå en egen idrottshall i Hagastaden och tacka nej till KFUM Centrals förslag. Oppositionen rasar över beskedet.

  • Publicerad 12:06, 2 mar 2018

Anna König Jerlmyr (M), gruppledare och oppositionsborgarråd för Moderaterna i stadshuset är besviken på majoriteten, i synnerhet på att Miljöpartiet, som tidigare varit positiva till att låta KFUM bygga, nu har "rättat in sig i ledet".

– Vi har från start inom alliansen drivit frågan att låta en trovärdig aktör som KFUM bygga en idrottshall integrerad med skola på den här tomten vid Wenner-Gren Center. Det står vi fortsatt bakom. Det här beskedet är en stor besvikelse, säger hon.

Majoriteten flyttar i sitt förslag KFUM:s hall en dryg kilometer till en annan tomt vid Torsplan.

– Vi är väldigt skeptiska till den lösningen. Bygger man där blir det troligen under marknivå och både dyrare och mindre än i det ursprungliga förslaget, säger Anna König Jerlmyr.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon menar vidare att majoritetens "senfärdighet" i frågan redan har drabbat idrottsklubbarna på Norrmalm.

– Det gick så långt att KFUM:s elitlag i basket fick lägga ner. Det hade aldrig hänt om man gått på deras linje från början, säger Anna König Jerlmyr.

Abit Dundar (L), gruppledare i exploateringsnämnden tycker att Socialdemokraterna kommer med svepskäl.

– De vill helt enkelt inte att KFUM ska få bygga hallen, säger Abit Dundar (L), gruppledare i exploateringsnämnden i ett pressmeddelande från Liberalerna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Avslöjar: Dolt bygge bakom mystiska smällar

Nyheter Förklaringen till de kraftiga ljuden som skakat om delar av Södermalm Smällarna som hörts och känts på Söder i veckan har förbryllat både boende och polisen. Nu visar det sig att det rör sig om sprängningar inuti Skinnarviksberget.lördag 17/3 8:53

Populär pub på Söder blir av med tillståndet

Nyheter Får inte längre sälja alkohol En av Södermalms populära kvarterskrogar tappar tillståndet att sälja alkohol. Anledning: ekonomin har missköts grovt, och man har smitit från skattenfredag 16/3 17:10