AMNESTI. För skjutvapen och ammunition. Foto: Mostphoots

Amnesti ska få bort vapen från gatan

Fram till den 30 april kan den som har ett skjutvapen utan tillstånd lämna in det anonymt till polisen i Solna utan att riskera åtal för innehavet.

  • Publicerad 10:56, 5 feb 2018

Den tillfälliga vapenamnestin började gälla den 1 februari och löper fram till den 30 april i hela landet. Syftet är att minska antalet illegala vapen på gatorna.

Skjutvapen, ammunition och till exempel ljuddämpare omfattas av amnestin. Knivar och andra farliga föremål och sprängmedel eller andra explosiva ämnen omfattas dock inte. Explosiva ämnen kan inte heller polisen ta emot av säkerhetsskäl.

Skjutvapen som lämnas in måste av säkerhetsskäl vara oladdade.

Den tidsbegränsade vapenamnestin blir den fjärde i Sverige. Tidigare har ägt rum 1993, 2007 och 2013. Under den senaste överlämnades mer än 15 000 illegala vapen till polisen. Också 36 ton ammunition lämnades in, enligt en rapport från polisen.

Polisstationen i Solna är den närmaste polisstationen där vapen kan lämnas in.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Kommunen tar Frösunda till domstol

Nyheter Sundbybergs stad har krävt Frösunda omsorg på 27 miljoner kronor i skadestånd. Vårdbolaget anser inte att de är ersättningsskyldiga och nu är fallet i domstol.torsdag 22/2 18:19

Öppna förskolan kan räddas av nämnden

Nyheter Förskolenämnden har tvärvänt: Med nya ordföranden Ina Djurestål (M) föreslås Rissnekyrkan få 200 000 kronor i bidrag till öppna förskolan.torsdag 22/2 17:03