Övergivna bilen anmäld flera gånger

Den övergivna bil som stod i Silverdal, och som ledde till att polisen senare inledde en förundersökning om mord, har stått på platsen länge och har blivit anmäld till kommunen flera gånger. Men kommunen kunde inte göra något, eftersom de inte hade upp-rättat någon lokal trafikföreskrift för just den gatan.

  • Publicerad 09:56, 10 jul 2017

Det började med en bil som hade stått parkerad i Silverdal under lång tid. En bil som grannar vid flera tillfällen har anmält till kommunen, men som inte blev omhändertagen förrän den började lukta riktigt illa. Lukten visade sig komma från plastpåsar i bilens bagagelucka – påsar vars innehåll nu gjort att polisen har inlett en förundersökning om mord.

Ingen vet exakt hur länge bilen har stått på platsen, men den har varit avställd och belagd med körförbud sedan juni 2016. Enligt en anmälan till kommunen har den stått på plats hela
vintern.

– Det här fordonet har blivit anmält till oss, och vi har sett över det ett antal gånger.

Det säger Moa Rasmusson (L), ordförande i trafik- och fastighetsnämnden i Sollentuna, och fortsätter:

– Men eftersom vi saknar en lokal trafikföreskrift för just den här gatan har vi inte kunnat flytta bilen. Den stod inte felparkerad och utgjorde ingen trafikfara.

Hon berättar att på platser där det saknas lokala trafikföreskrifter (LTF) kan kommunen inte flytta fordon eller sätta ut parkeringsregler. Men kommunen arbetar just nu på att ta fram LTF:er för de fåtal platser i Silverdal där det i dag saknas.

– Men när vi misstänkte att något inte så stod rätt till – bland annat på grund av lukten som säkerligen berodde på att det började bli varmt – då kontaktade vi polisen, avslutar Moa Rasmusson.

När polisen blev inblandad blev bilen snabbt omhändertagen och bortforslad. Ägaren till bilen är samma person som nu har blivit anhållen, misstänkt för mord. Ett mord som enligt häktningsframställan har blivit begånget någon gång mellan mars förra året och juni i år.

Hos grannarna i Silverdal har det naturligtvis spekulerats kring historien. Men en granne som Vi i Sollentuna varit i kontakt vill ändå mana till eftertanke.

– Visst är det en makaber och olustig historia, och man vill ju veta vad som har hänt. Men innan man vet hela historien får man inte döma, säger grannen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tågförare skippade ett stopp för mycket

Nyheter När Viktor Kramer skulle åka till skolan i förra veckan gick pendeltågsresan snabbare än någonsin in till stan. Anledningen? Tågföraren glömde en av stationerna.onsdag 21/2 10:59

Allmännyttans vara eller icke vara - en stridsfråga

Nyheter Bostadsfrågan är helt klart en stor valfråga och ämnet går knappast att beröra utan att nämna hyresrätter. I Sollentuna är planen att sälja ut delar av Solletnunahems bestånd. En nödvändig...tisdag 20/2 8:00

Se Rudbeckseleverna gå genom isen

Nyheter Se filmen här Alla elever på Rudbecksskolan får under sin tid på skolan möjligheten att prova hur det känns att falla ner i en isvak och sedan rädda sig själva. Här kan du se hur övningen går till.tisdag 20/2 8:00