Övergivna bilen anmäld flera gånger

Den övergivna bil som stod i Silverdal, och som ledde till att polisen senare inledde en förundersökning om mord, har stått på platsen länge och har blivit anmäld till kommunen flera gånger. Men kommunen kunde inte göra något, eftersom de inte hade upp-rättat någon lokal trafikföreskrift för just den gatan.

  • Publicerad 09:56, 10 jul 2017

Det började med en bil som hade stått parkerad i Silverdal under lång tid. En bil som grannar vid flera tillfällen har anmält till kommunen, men som inte blev omhändertagen förrän den började lukta riktigt illa. Lukten visade sig komma från plastpåsar i bilens bagagelucka – påsar vars innehåll nu gjort att polisen har inlett en förundersökning om mord.

Ingen vet exakt hur länge bilen har stått på platsen, men den har varit avställd och belagd med körförbud sedan juni 2016. Enligt en anmälan till kommunen har den stått på plats hela
vintern.

– Det här fordonet har blivit anmält till oss, och vi har sett över det ett antal gånger.

Det säger Moa Rasmusson (L), ordförande i trafik- och fastighetsnämnden i Sollentuna, och fortsätter:

– Men eftersom vi saknar en lokal trafikföreskrift för just den här gatan har vi inte kunnat flytta bilen. Den stod inte felparkerad och utgjorde ingen trafikfara.

Hon berättar att på platser där det saknas lokala trafikföreskrifter (LTF) kan kommunen inte flytta fordon eller sätta ut parkeringsregler. Men kommunen arbetar just nu på att ta fram LTF:er för de fåtal platser i Silverdal där det i dag saknas.

– Men när vi misstänkte att något inte så stod rätt till – bland annat på grund av lukten som säkerligen berodde på att det började bli varmt – då kontaktade vi polisen, avslutar Moa Rasmusson.

När polisen blev inblandad blev bilen snabbt omhändertagen och bortforslad. Ägaren till bilen är samma person som nu har blivit anhållen, misstänkt för mord. Ett mord som enligt häktningsframställan har blivit begånget någon gång mellan mars förra året och juni i år.

Hos grannarna i Silverdal har det naturligtvis spekulerats kring historien. Men en granne som Vi i Sollentuna varit i kontakt vill ändå mana till eftertanke.

– Visst är det en makaber och olustig historia, och man vill ju veta vad som har hänt. Men innan man vet hela historien får man inte döma, säger grannen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Vill skippa skipstop-tågen från 9 december

Nyheter Alla tåg mellan Stockholm och Upplands Väsby kommer från och med den 9 december 2018 stanna på samtliga stationer och snabbtågen försvinner. Det är vad trafikförvaltningen har ansökt om hos...måndag 23/4 16:50

Sålde otjänligt kött från lastbil

Nyheter En man från Sollentuna har vid flera tillfällen ertappats när han fraktat otjänligt kött från Lettland till Sverige för att sälja vidare. Nu hotar kommunen honom med vite om det händer en till gång.måndag 23/4 15:57

Nationella proven måste skrivas på dator

Nyheter Hejdå papper och penna, hej tangentbord och skärm. Till hösten måste eleverna i årskus 9 och gymnasiet skriva uppsatsdelarna i de nationella proven i svenska och engelska på dator. Proven ska också...måndag 23/4 12:03