Protesterar. Annedalsborna vill också ha möjlighet till boendeparkering. Foto: Mikael Andersson

Annedal protesterar mot nya p-avgifterna

Som enda område i Bromma blir Annedal utan boendeparkering när det blir p-avgifter på gatorna. "Absurt", menar en boende som nu dragit igång en protestlista.

  • Publicerad 12:12, 5 feb 2018

Hittills är Annedal det enda området i Bromma som inte får boendeparkering när p-avgifter införs på gatorna nu i veckorna. Anledningen är att staden bedömer att det finns tillräckligt mycket parkeringar på kvartersmark, som garage eller förhyrda platser.

Helt fel, tycker flera Annedalsbor.

– Vi som bor här vet hur svårt det är att få en ledig parkeringsruta efter jobbet. På vardagskvällar cirkulerar bilar runt om i hela Annedal, ibland ser man ett 15-20 tal bilar cirkulera runt i 30 minuter för att förhoppningsvis hitta en enda liten parkeringsficka att ställa sig på, säger Annedalsbon Elin Jansson.

Se upp! Nu kostar det att parkera i Bromma

I förra veckan startade hon därför en protestlista som hon delade i den lokala Facebookgruppen "Vi som bor i Annedal". Hittills har listan fått 113 namnunderskrifter.

– Annedal har växt och växer fortfarande i snabb takt, i samma takt växer även antalet boende och bilar. När det inte ens finns parkeringar till alla – ska vi då tvingas betala fem kronor per timme mellan klockan sju och 19? Det är absurt när vi kan få boendeparkering, säger Elin Jansson.

Fick boendeparkering efter kritik

Även Minneberg skulle först bli utan boendeparkering, något som väckte stark kritik från boende. Där ändrade sig till sist staden eftersom det visade sig att man hade räknat fel på hur många parkeringsplatser på kvartersmark som fanns. Det faktiska antalet p-platser var långt färre än vad som stod i underlaget.

Efter p-platshaveriet – nu kan Minnebergsborna andas ut

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dags för skäggfest i Spånga – igen

Spångaprofilen: "Skäggtrenden är här för att stanna" Kamma skägget! Nu är det dags för skäggfest för tredje gången i Spånga.torsdag 22/2 16:53

Snöpliga strulet med p-avgifter i Traneberg

Anders har fått 1,5 kilometer till närmaste p-plats De nya p-avgifterna ska driva bort fulparkerarna och ge fler lediga p-platser. Men ibland blir det helt enkelt fel. Med de nya reglerna har Brommabon Anders Hörberg fått 1,5 kilometer till närmaste...torsdag 22/2 16:12