Slut. Efter sommaren lämnar Anders Ranefall Ekerö bostäder för nya uppdrag. Foto: Jonas Månsson

Ännu en chef byter Ekerö bostäder mot Globen-jobb

Han tillträdde så sent i våras, men snart lämnar Ekerö bostäders tillförordnade vd Anders Ranefall jobbet. – Det är blandade känslor, säger han.

  • Publicerad 14:40, 5 jul 2017

Jag flyr inte från något utan går till något nytt.

När Mats Viker lämnade rollen som vd för Ekerös kommunala bostadsbolag Ekerö bostäder i våras ersattes han av Anders Ranefall som blev tillförordnad vd. Men nu slutar även han efter att ha sagt upp sig för ett par veckor sedan.

– Jag kommer att jobba kvar till den sista augusti, säger han.

Anledningen är nya utmaningar.

– Jag fick ett bra erbjudande från ett annat företag, det är en tjänst som ekonomichef på SGA fastigheter AB (Stockholm Globe Arenas), säger han.  

På nya arbetsplatsen blir han kollega med sin företrädare på Ekerö bostäder, Mats Viker, i dag vd på Stockholm Globe Arenas.

– Mats har frågat om jag var intresserad. Efter moget övervägande har jag sett att det är en utmaning för mig. Sedan är det företaget som har erbjudit tjänsten, inte Mats personligen, säger Anders Ranefall.

När han lämnar Ekerö bostäder ser han tillbaka på några månader som har gjort avtryck hos honom.

– Det är en jätteintressant tid i Ekerö bostäder där vi har kommit igång med byggnation för första gången på 25 år och även upphandling för bostäder på Adelsö. Där har vi just lämnat in bygglov och hoppas på byggstart i slutet av året. Det har varit jätteroliga månader, säger Anders Ranefall.

Beslutet var helt hans eget.

– Jag flyr inte från något utan går till något nytt, säger han.

I slutet av förra veckan hade Ekerö bostäder ett extrainsatt styrelsemöte med anledning av att Anders Ranefall lämnar tjänsten som tillförordnad vd.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ungdomar planerade gemensam cannabisrökning

Nyheter Uppmanades komma till Nockeby En ”cannabisrökardag” planerades bland högstadieungdomar från Stenhamra och Ekerö i fredags. Men när polisen åkte runt på öarna hittade de ingenting.måndag 23/4 16:29

Misstankar om mordbrand på Färingsö

Nyheter Koppling till husrannsakan En ladugård brann i Svartsjö och djur fick evakueras. Nu ser polisen samband med helgens stora insats i närheten. En man bosatt i kommunen är nu misstänkt.måndag 23/4 14:47

Hungrigare liberaler laddar om

Nyheter Alliansavhoppet gjorde gott. Nu står Liberalerna inför en valrörelse i opposition. – Samtal med människor blir det viktigaste, säger Göran Hellmalm.fredag 20/4 15:12

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter