Genrebild. En bilruta krossades. Foto: Mostphotos

Ännu en stenkastning på E18 - Bilrutan krossades

Fler stenkastningar på E18, denna gång i Vallentuna. Polisen har skickat bärgningsbil till platsen vid trafikplats Karby/Brottby.

  • Publicerad 16:44, 19 dec 2017

Klockan 15:23 under tisdagseftermiddagen fick polisen in en anmälan om stenkastning mot en bil på E18 södergående riktning vid trafikplatsen Karby/Brottby.

– Anmälarens fönsterruta krossades och har fått hjälp att bärgas från platsen eftersom man inte kan köra med krossad ruta, säger Eva Nilsson på polisens ledningscentral.

Tidigare i dag skrev vår systertidning Danderyds Nyheter om att polisen lokaliserat några ynglingar som misstänks för att ha kastat den sten eller iskocka som krossade en bilruta i Danderyd i lördags.

LÄS MER: Misstänkta stenkastare fast: "Hittade en gömma"

Händelsen i Brottby i dag inträffade under en bro. När bilisten körde in under bron såg föraren någon stå på bron och kasta saker, men på grund av mörkret kunde inte bilisten se om det var ett barn eller en vuxen person.

– Den här personen har ju noll konsekvenstänk. Sånt här kan verkligen skada, tänk om personen rycker till och det orsakar en allvarlig trafikolycka, eller om man får splitter på sig och tänk bara om personen har en bebis i framsätet, säger Eva Nilsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ny lokal för integration i Täby - Men brist på volontärer

Nyheter "Rädd och blyg för det nya" Föreningen En utsträckt hand har fått nya lokaler för att anordna öppet hus där nyanlända och volontärer kan mötas och lära känna varandra. Men volontärer är det brist på.tisdag 23/1 12:06

Förslaget: rådgivning på biblioteken i Danderyd

Nyheter "Jag brinner för att hjälpa andra" Danderydsbon Farelle Jean-Simon vill hjälpa andra att hitta sin inre drivkraft och rätt i yrkeslivet. Därför vill hon skapa mötesplatser på biblioteken i kommunen.tisdag 23/1 11:55