Genrebild. En bilruta krossades. Foto: Mostphotos

Ännu en stenkastning på E18 - Bilrutan krossades

Fler stenkastningar på E18, denna gång i Vallentuna. Polisen har skickat bärgningsbil till platsen vid trafikplats Karby/Brottby.

  • Publicerad 16:44, 19 dec 2017

Klockan 15:23 under tisdagseftermiddagen fick polisen in en anmälan om stenkastning mot en bil på E18 södergående riktning vid trafikplatsen Karby/Brottby.

– Anmälarens fönsterruta krossades och har fått hjälp att bärgas från platsen eftersom man inte kan köra med krossad ruta, säger Eva Nilsson på polisens ledningscentral.

Tidigare i dag skrev vår systertidning Danderyds Nyheter om att polisen lokaliserat några ynglingar som misstänks för att ha kastat den sten eller iskocka som krossade en bilruta i Danderyd i lördags.

LÄS MER: Misstänkta stenkastare fast: "Hittade en gömma"

Händelsen i Brottby i dag inträffade under en bro. När bilisten körde in under bron såg föraren någon stå på bron och kasta saker, men på grund av mörkret kunde inte bilisten se om det var ett barn eller en vuxen person.

– Den här personen har ju noll konsekvenstänk. Sånt här kan verkligen skada, tänk om personen rycker till och det orsakar en allvarlig trafikolycka, eller om man får splitter på sig och tänk bara om personen har en bebis i framsätet, säger Eva Nilsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ryktet: Biltema på väg till Täby

Nyheter "Vet att de tittar på Arninge" Biltema verkar vara ett steg närmare Täby. Nu bekräftar ett företag som ska köpa en tomt i området att Biltema vill in i Arninge.onsdag 17/1 20:10

Hot om böter för Vallentunaskola

Nyheter "Utgör fara för personalens hälsa" Köket på Hjälmstaskolan har så stora brister att det utgör fara för personalens hälsa. Nu får skolan böta till Arbetsmiljöverket om inte köket byggs om.onsdag 17/1 20:05