Näverbergs kafé i Kallhäll försvinner efter fyra år i centrum. Foto: Emelie Henricson

Ännu fler butiker klappar igen i Kallhäll

Fler handlare i Kallhälls centrum stänger ner. Efter år av förluster försvinner nu ett annat välkänt ansikte från centrum.

  • Publicerad 11:37, 16 aug 2017

Tidigare i år stängde Ica Kallhäll, på grund av stora ekonomiska förluster. Nya handlare är dock på väg in. Men nu gör även Näverbergs coffee corner sin sista vecka i centrum, efter att ha drabbats hårt av ombyggnationerna de senaste åren.

Det är Björn Näverberg, ägare till Näverbergs coffee corner som sålt sitt kafé på hörnan vid pendeltågsbron efter fyra år i centrum.

– Dräneringen av folk i centrum under avstängningarna har lett till stora ekonomiska skador. Hade man bara låtit centrum läka mellan första och andra ombyggnationen hade det funnits fler möjligheter, säger han.

Avskedsfika

Kaféet såldes nyligen till nya ägare som flyttar in i slutet på augusti.

– Det kommer att fortsätta vara ett kafé och konditori, med samma vardagsrumskänsla och välkomnande attityd, säger Björn Näverberg.

Nästa vecka håller de stängt måndag till fredag, men på lördagen är det avslutning med originalpersonalen.

– Vi tänkte bjuda på nybakt och kaffe och avsluta på samma sätt som vi började.

P-brist drabbar handlare i Kallhäll

Fler vill sälja

Och trots att namnet Näverbergs försvinner med Näverbergarna kommer det finnas spår kvar av de tidigare ägarna.

– De behåller smörgåsen Näverbergaren! Och vi kommer sitta där som glada besökare tillsammans med släkt och vänner i Kallhäll, säger Björn Näverberg.

Ytterligare en handlare, som vill vara anonym, är på gång att göra sig av med sin verksamhet. Även där på grund av ekonomin.

– Vi får inte in några kunder längre. De åren som vi satsat och kämpat har inte gett något, säger handlaren.

Mataffären stänger efter över trettio år i Kallhäll

Byggkaoset har slagit hårt mot Kallhälls centrum

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Parkeringskaos i Viksjö – året ut

Nyheter Kommer stängas av i sjok Ett 90-tal p-platser är just nu avstängda i Viksjö centrum, och besökare får räkna med att antalet kommer att vara reducerat fram till årsskiftet. Något som oroar handlare i området.onsdag 21/2 15:15

Järfällaelever utbildas i säkert surfande

Nyheter Kriminologen: "Dåligt av vuxna att låta er vara ensamma på nätet" Många barn rör sig i dag helt oskyddade på nätet. Kriminologen Maria Dufva mötte sjundeklassarna på Björkebyskolan i Skälby för att öka medvetenheten om säkerhet i sociala medier.onsdag 21/2 11:46