Foto: Michael Folmer

Anställd på häktet JO-anmäld

  • Publicerad 14:52, 13 sep 2017

Justitieombudsmannen (JO) har fått in tre anmälningar om en anställd på häktet i Sollentuna och begär nu in ett yttrande från häktet.

De intagna säger bland annat att den anställde använder makt för mycket och har sina egna regler.

Enligt anmälningarna ska den anställde till exempel ha skrikit ”håll käften” åt de intagna.

Hen ska också ha skrikit ”nu ska jag hem till min sköna säng”, och vid ett annat tillfälle sagt ”gå härifrån gå hem” till en intagen – vilket denne inte kan förstå, eftersom denne inte kommer att se sitt hem på flera år.

JO ska nu utreda fallet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Inte fler avgångar för pendeltågen i vår

Nyheter Skip stop historia efter nyår Skip stop består – i alla fall året ut. Några fler avgångar under våren är inte att räkna med. Men från och med 2019 är snabbtågen historia.torsdag 22/2 16:00

Han blir Socialdemokraternas nya ledare

Nyheter Efter 13 år som gruppledare för Socialdemokraterna i Sollentuna lämnar nu Freddie Lundqvist över stafettpinnen till Joakim Jonsson. – Alla saker har tyvärr ett slut förr eller senare, säger Freddie...torsdag 22/2 11:32