Så här såg det ut i Bruket förra året när kommunens fjärdeklassare åkte i backen. Foto: Mikael Andersson

Äntligen! Nu är skidsäsongen igång i Bruket

Sugen på att åka utför? Sedan ett par veckor tillbaka är backen i Bruket öppen för alla skidsugna.

  • Publicerad 12:00, 9 feb 2018

Det här läget vi har nu kommer att hålla länge

Skidsäsongen dröjde, liksom i fjol, på grund av vädret. Men nu är det dags att se upp i backen igen. Sedan ett par veckor tillbaka är Brukets skidbacke öppen för utfärdsåkning, och nu är båda nerfarterna öppna.

– Vi öppnade lite sent förra året också, det ska vara minst fyra till fem minusgrader innan vi kan spruta backen, säger Per Orlebäck, driftansvarig.

Hur länge backen kan hållas öppen går inte att säga, men Per Orlebäck är optimistisk.

– Det här läget vi har nu kommer att hålla länge, säger han.

I vanliga fall brukar längdspår sprutas vid backens slut, men i år har istället en del av en hage i närheten blivit längdspår. Under veckan och veckorna som kommer har kommunens fjärdeklassare utnyttjat spåren och även åkt alpint.

950 Järfällaelever provar vintersport i Bruket

Svårt med längskidåkning

Men för de som vill åka längdskidor på annat håll är situationen inte lika peppig. Viksjö golfbana har bara kunnat ha spår öppna i några dagar, och i Granskog behövs det ytterligare två till tre decimeter snö för att kunna köra upp spår.

– Men en del åker utan att det är spår, säger Allan Edblom, ordförande för Järfälla skidsällskap, och fortsätter:

– Det är konstsnö som skidåkarna kan lita på, och vi är beroende av natursnö. Men spåret i Bruket är väldigt fint, säger han.

Öppettider i Bruket

För att åka utför:

Måndag-fredag 18-21

Lördag-söndag 9-16

För mer info, se kommunens hemsida.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kallhällsnallen Pysen reser jorden runt

Nyheter Skickar hälsningar till barnen på Kolarängskolan Kolarängskolan i Kallhäll placerade nyligen nallen Pysen på Cityterminalen i Stockholm med en lapp som uppmanar folk att ta Pysen med ut i världen. Nu har Pysen redan hunnit besöka London och Arusha...tisdag 20/2 10:16

Sveriges bästa vattenpolospelare kommer från Järfälla

Sport Succéklubben: "Vi har byggt upp en vinnarmentalitet" Vad har årets manliga och årets kvinnliga vattenpolospelare gemensamt? Svar: båda är med i Järfälla simsällskap. Vi hängde med på deras träning och pratade om varför Järfälla gör succé inom just...måndag 19/2 15:49