Observatorielunden rustas och ska bland annat få ny belysning. Foto: Mimmi Epstein

Äntligen! Nu har Obsan fått nytt ljus

Sakta men säkert börjar upprustningen av Observatorielunden bli klar. I vår återinvigs parken men redan nu kommer en ny belysning på plats.

  • Publicerad 17:00, 2 nov 2017

Många Vasastadsbor har upplevt Observatorielunden som otryggt på kvällen och i samband med upprustningen av parken har man sett över belysningen.

SE FILMEN: De friåker nerför backen i Obsan – gör volt över staketet

– Vi har provbelyst ett tag och är i färd med att installera den nya belysningen. Flera lampor har riktats om, bland annat den som lyser upp på kullen. De var tidigare alldeles för bländande. Vi använder en ny typ av ljuskälla med skönare ljus. Vi har också riktat en lampa mot Kentauren, säger My Peensalu, landskapsarkitekt på Norrmalms stadsdelsförvaltning.

Nu rustas Observatorielunden

En del av arbetena i Observatorielunden är redan klara. Till exempel har ytorna mot Observatorielundens skola öppnats upp och där finns den nya lekskulpturen Jupiter.

– I vår ska vi plantera nya träd och då kommer det också att ske någon form av invigning av parken, säger My Peensalu.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kan Village People rädda bokhandeln Hedengrens?

Nyheter "Inga kunder har strömmat till" Den anrika bokhandeln Hedengrens testar en ny grej inför årets bokrea.fredag 23/2 16:37

Brottartalang på Östermalm i landslaget

Nyheter "På mattan är det alltid krig" Som femåring började Östermalmsbon Georgios Barbanos brottas men först när han var 13 började han gilla sporten på riktigt. Nu, två år senare, är han uttagen till landslaget.fredag 23/2 15:45