Nu är det fritt fram att åka tvärbana mellan Solna station och Stora Essingen. Foto: Maja Brand

Äntligen – nu rullar (delar av) tvärbanan igen

Nu är det fritt fram att åka tvärbana mellan Solna och Stora Essingen. Och att behöva byta tvärbana i Alvik är ett minne blott.

Nu ska tvärbanan rulla och gå. Men man vet aldrig vad som händer framöver.

Från och med i lördags kunde tvärbanans resenärer börja se ljuset i tunneln av det som har varit flera år med sommaravstängningar på tvärbanan. Då öppnade delar av tvärbanan efter en dryg månads avstängning på Solnagrenen. Nu går det att åka från Solna station till Stora Essingen utan att behöva göra det omständliga bytet tvärs över spåren i Alvik.

"Naturligtvis glada"

Och hittills ser allt ut att tuffa på.

– Vi har inte hört något annat, så vi utgår från att det har rullat på. Vi är naturligtvis glada att det funkar, säger Claes Keisu på SL:s presstalestjänst.

Den 2 oktober öppnar resten av tvärbanan, från Stora Essingen till nya stationen Sickla, den delen kommer då ha varit avstängd i sex månader.

Är det slut på sommaravstängningarna efter det här?

– Nu ska tvärbanan rulla och gå. Men man vet aldrig vad som händer framöver, det kan förstås vara spår som behöver underhållas och så vidare, säger Claes Keisu.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bibblan tipsar: Tre böcker om kvinnors öden

Marikka Patrakka, bibliotekspedagog på Hässelby gårds bibliotek, ger tips på tre aktuella romaner om kvinnor vars öden påverkats av det som hände för länge sedan.fredag 18/8 17:10

Bibblan bjussar på sina bästa boktips

Sugen på en god bok men inte hittat någon som lockar? Från och med nu kommer experterna från biblioteken runtom i Västerort ge sina bästa boktips till våra läsare varannan vecka.fredag 18/8 17:09