Äntligen! Nu slår nya Folkets hus upp dörrarna

Det myllrade av folk när det nybyggda Folkets hus i Kallhäll hade öppet hus i tisdags. "Det här betyder mycket för orten", säger Bo Johansson, styrelseordförande i Folkets hus.

  • Publicerad 12:28, 13 dec 2017

Papplådor med popcorn och glas med bubbel står uppradat i entrén av nya Folkets hus i Kallhäll. Både entrén och salongen där det ska bli bio, konserter och andra evenemang är fyllda av nyfikna som vill se hur splitternya Folkets hus ser ut.

– Vi har fightats mycket för att få till det här huset. Många har varit engagerade och aktiverat sig ideellt ända sedan i somras för att tömma de gamla lokalerna och förbereda det nya, säger Bo Johansson som är styrelseordförande för Folkets hus i Kallhäll, och fortsätter:

– Det här betyder mycket för ortens identitet och för bruksandan som vi bevarat här i Kallhäll. Och vi har känt ett stort stöd från lokalbefolkningen.

Provsittning. Under hela kvällen kom och gick publik som provsatt den nya salongen och lyssnade på Sångfinkarna som uppträdde. Foto: Louise Bornhall

Popcorn och bubbel. Så här ser entrén ut i det nybyggda Folkets hus. Foto: Louise Bornhall

Får klart godkänt av besökarna

Gunnel Alkestand och Märta Thumser är två av de som ville spana in det nya huset. De har haft abonnemang på Folkets hus operavisningar sedan starten för åtta år sedan.

– Det var väldigt sköna stolar och bättre sikt än i den gamla lokalen. Vi har sett ut de bästa platserna till nyårskonserten som visas här som vi ska gå på, säger Märta Thumser.

Gunnel Alkestrand fyller i:

– Vi kallar oss för Operaexpressen! Vi är fem damer som bor i Jakobsberg och brukar samåka i en bil till operavisningarna i Kallhäll, säger Gunnel Alkestrand.

Invigningen av nya Folkets hus sker 13 januari, men redan på juldagen smygstartar aktiviteterna i huset med biovisning.

Operaexpressen. Gunnel Alkestrand och Märta Thumser ser fram emot att se på opera i nya Folkets hus. Foto: Louise Bornhall

Entrén. Utanför entrén var marschaller tända kvällen till ära- Foto: Louise Bornhall

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stökigt i Jakobsberg – nu tar kommunen in ordningsvakter

Nyheter Thunblad (S): "Vi har ordningsproblem" Ungdomshäng och stök skapar otrygghet i Jakobsbergs centrum, särskilt på kvällar och helger. Nu tar Järfälla kommun in ordningsvakter för att komma till rätta med problemet.torsdag 18/1 16:16

Narkotikaförsäljningen ökar i Jakobsberg

Nyheter Polisen: "Har skett successivt under hösten" Narkotikaförsäljningen i Jakobsbergs centrum har ökat under hösten, enligt polisen. För att bekämpa problemet krävs att polisen jobbar uppsökande. Men det har de sällan tid med.torsdag 18/1 12:29