Kattstallet har inte bara gulliga katter. Vågar du kolla in deras otroligt läskiga Halloweengodis? Foto: Kattstallet/Lena Andersson

Är det här det äckligaste Halloweengodiset någonsin?

Ingen inspiration inför kvällens bus eller godis? Här är ett riktigt äckligt godis att bjuda ungarna på. Godismakarna hittas på Kattstallet i Vällingby.

  • Publicerad 14:36, 31 okt 2017

I helgen firades Halloween på Kattstallet i Vällingby med café och öppet hus. Frågan är om de stod för Halloweens läskigaste godis?

– Det var en av våra volontärer, Lena Andersson, som kom på idén. Det ska ju vara lite äckligt, läskigt och skrämmande på Halloween och det syntes att hon jobbat med skitiga kattlådor, haha, säger Careen True, chef på Kattstallet i Vällingby.

Kaksmulor och choklad hade nämligen gjorts till ett mycket trovärdigt innehåll i en kattlåda. Helt klart inget för äckelmagade och godiset väckte nyfikna blickar bland besökarna, enligt Careen True.

– Har man katter ligger det ju nära till hands. Det var några modiga och glada entusiaster som vågade prova och sa att det var jättegott. Men upplägget var ju kanske sisådär aptitligt, säger Careen True.

Poppis godis

Men godiset gick åt och bland fikat fanns även annat som spökmaränger och spindelkakor för de inte riktigt lika modiga besökarna.

Kattstallet ordnar kafé sista söndagen varje månad och den 26 november är det dags för julmarknad.

– Då brukar det vara jättemycket folk så vi får se vad vi hittar på till dess, säger Careen True.

Skulle du våga testa en kattlort? Foto: Lena Andersson

För den inte lika modiga fanns även annat lagom läskigt fika. Foto: Lena Andersson

Så gör du Kattlådan

Använd en helt ny och ren kattlåda

Smula havre- och bondkakor i botten.

Spritsa chokladpudding och vaniljpudding till små och stora kattlortar. Smeta sedan lite nöt-creme på kansterna.

Recept: Lena Andersson på Kattstallet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Filmaren som väljer Spånga framför New York

Nyheter Så gick det till när 20-åringen vann pris för sin första långfilm En olycka fick Spångas senaste stjärnskott Robin Sherlock Holm, 20 år, att inse att ingen tid finns att spilla när det gäller drömmar. Nu har han vunnit pris för sin första film.fredag 23/2 15:33

600 nya lägenheter i Kärrtorp skjuts upp

Nyheter Rödgröna har inte tänkt klart Demokratins kvarnar ska mala – långsamt. Planerna på att bygga 600 nya lyor i Kärrtorp skjuts upp. "Vi har inte hunnit sätta oss in i det här", säger Miljöpartiet.fredag 23/2 15:17