MÅL! Förskolan Valvets barn springer i mål under Stockholm sjukhems maraton. Foto: Maja Brand

Är det här Stockholms äldsta – och yngsta – "maraton"?

Den äldsta löparen var 103 och den yngsta fyra. Vi var med när Stockholms sjukhem ordnade "maraton" – i år ackompanjerade av rekordunga deltagare.

  • Publicerad 19:00, 30 maj 2017

Barnen från förskolan Valvet på Kungsholmen kan knappt sitta still på Stockholms sjukhems innergård innan det är dags för "maraton" i strålande sol. Loppet (inget vet exakt hur långt det är) arrangeras för fjärde året i rad men det här är första gången barnen är med och springer.

– Det är jätteroligt att barnen också ska springa, säger Gertrud Larsson, 87 som springer loppet för tredje gången. De två tidigare tillfällena har hon kommit först i mål.

Hetaste indie-löpartävlingen just nu – Krautmilen i Rönninge

– Och alla goda ting är ju tre, säger Gertrud, som senare slutade som tvåa men var nöjd.

Det går betydligt snabbare för barnen än för deras äldre nya vänner men efteråt tycker Billie Strid, 4, ändå att alla skötte sig bra. Själv har hon sprungit ett lopp tidigare på familjens lantställe.

– Det roligaste i dag var att få medalj, säger hon.

Billie Strid, 4, och Julian Stefanides, 6, med sina medaljer Foto: Maja Brand

Kompisen Julian Stefanides, 6 år, var en av de första av barnen att gå i mål.

– Det var roligt att springa men det kändes också jobbigt i slutet, då blev jag lite trött, säger han.

Hur har du laddat upp?

– Jag har sparat mycket kraft. Före loppet, när vi skulle dricka vatten, så sprang de andra till stället där vi fick vatten. Men jag gick.

Vad var roligast i dag?

– Att springa rakt in i mål.

Marianne Fornander, 103 år och loppets äldsta deltagare, tar emot medalj. Foto: Maja Brand

En som också sprang loppet för första gången var Marianne Fornander, 103.

– Jag har sportat naturligt hela livet och använt kroppen, bland annat genom att gå mycket, säger hon.

Verksamhetschefen på Stockholms sjukhem, Therese Lindberg, var nöjd efter dagen.

– Det är viktigt att man får mötas mellan generationer och det var roligt att se hur barnen och de äldre hejade fram varandra. Vi hoppas att vi kommer att fortsätta samarbeta med förskolan, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Lotta gör kokbok – för hundar

Nyheter Kocken från Vasastan om egna provsmakningarna Kocken Lotta Henrikson i Vasastan gör eget godis till sin hund Morrgan och hans "fru" Hannah. Blodpudding är en återkommande och omtyckt ingrediens. Nu vill hon sprida sina recept till andra...fredag 20/4 14:27

Två skadade i trafikolycka på Essingen

Nyheter Polis och räddningstjänst arbetar på platsen En trafikolycka inträffade på Stora Essingen strax efter lunchtid i dag. Två personer uppges vara skadade.fredag 20/4 13:51