Padel. Bygglovet godkänt för nytt hallbygge i Bålsta. Foto: Fredrik Gustafsson

Arbetet går framåt för ny rackethall i Bålsta

Nästa steg i rackethallbygget i Bålsta. Bygglovet är godkänt och träd har börjat fällas. Nu kan hallen stå klar om några månader.

  • Publicerad 13:00, 20 okt 2017

Nu har företaget Bålsta Padel Hall AB fått sin bygglovsansökan beviljad. Därmed har man fått okej till att bygga en ny rackethall i Bålsta, som kommer att husera både squash och padel.

Den nya rackethallen kommer att byggas intill tennishallen på Ullevivägen i Bålsta. Den nya hallen kommer att vara 785 kvadratmeter och 7,5 meter hög.

– Det går sakta men säkert. Bygglovet är beviljat och vi har börjat röja lite träd. Vår optimistiska tidsplan är att ha hallen färdig till i vår, med reservation för en tuff och kall vinter, då kan det dra ut på tiden, säger Tomas Lyckåsen, som är en av initativtagarna till den nya sporthallen i Bålsta.

Enligt bygglovsansökan kommer byggnaden uppföras med fasader av plåt i svart och silver och med en takbeläggning av plåt i svart kulör. Den totala fastigheten kommer att bli 1500 kvadratmeter och kommer även att inhysa parkeringsplatser. Hallen kommer att bestå av två padelbanor och en squashbana.

– Vi har hållit på med det här i två och halvt år med det här. Det är kul att det äntligen är igång.

Padel i tre meningar

Racketsport från Sydamerika som är en av världens snabbast växande sporter.

Man spelar alltid dubbel, man kör alltid underhandsserv och bollen får studsa i glaset bakom baslinjen, om bollen först studsat i marken.

Matcherna spelas i bäst av tre eller fem set, och det är samma poängssystem som i tennis.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Valp togs olovligt in i Sverige - ska avlivas

En kvinna förde in en valp från Ryssland utan att kunna visa upp rätt handlingar. Valpen ska enligt svensk smittskydds- och djurrättslag avlivas, men när polisen sökte valpen fanns den inte i hemmet....tisdag 20/2 14:18

Stamcellsforskare kom till Bålsta

För att ge information, hopp och en gemenskap har Bålsta Parkinsonförening en föreläsningsserie. Senast ut var stamcellsforskaren Malin Kele som föreläste för en entusiastisk publik om hur lång...tisdag 20/2 9:50

Senaste numret

Bålstabladet