Padel. Bygglovet godkänt för nytt hallbygge i Bålsta. Foto: Fredrik Gustafsson

Arbetet går framåt för ny rackethall i Bålsta

Nästa steg i rackethallbygget i Bålsta. Bygglovet är godkänt och träd har börjat fällas. Nu kan hallen stå klar om några månader.

  • Publicerad 13:00, 20 okt 2017

Nu har företaget Bålsta Padel Hall AB fått sin bygglovsansökan beviljad. Därmed har man fått okej till att bygga en ny rackethall i Bålsta, som kommer att husera både squash och padel.

Den nya rackethallen kommer att byggas intill tennishallen på Ullevivägen i Bålsta. Den nya hallen kommer att vara 785 kvadratmeter och 7,5 meter hög.

– Det går sakta men säkert. Bygglovet är beviljat och vi har börjat röja lite träd. Vår optimistiska tidsplan är att ha hallen färdig till i vår, med reservation för en tuff och kall vinter, då kan det dra ut på tiden, säger Tomas Lyckåsen, som är en av initativtagarna till den nya sporthallen i Bålsta.

Enligt bygglovsansökan kommer byggnaden uppföras med fasader av plåt i svart och silver och med en takbeläggning av plåt i svart kulör. Den totala fastigheten kommer att bli 1500 kvadratmeter och kommer även att inhysa parkeringsplatser. Hallen kommer att bestå av två padelbanor och en squashbana.

– Vi har hållit på med det här i två och halvt år med det här. Det är kul att det äntligen är igång.

Padel i tre meningar

Racketsport från Sydamerika som är en av världens snabbast växande sporter.

Man spelar alltid dubbel, man kör alltid underhandsserv och bollen får studsa i glaset bakom baslinjen, om bollen först studsat i marken.

Matcherna spelas i bäst av tre eller fem set, och det är samma poängssystem som i tennis.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Paret är vidare i årets Funkisfestival

Amanda Nilsson och Mikael Bjerkestrand är Upplands-Bros vinnare i årets Funkisfestival. Nu ser de fram emot vårens final på Cirkus i Stockholm.tisdag 21/11 17:32

Misstänkta tjuvar togs nästan direkt

Tre män greps och anhölls i Bålsta i helgen. Gods från ett inbrott i närheten av platsen där de togs fanns i deras bil.tisdag 21/11 10:35

Senaste numret

Bålstabladet