En del bussar stod still under tisdagsmorgonen. Foto: Lotten Engbom

Arriva om snön: "Väldigt halt på sina platser"

Snön har ställt till det på sina håll i Norrort och har skapat en del köer. Arriva anser att det gått förhållandevis bra.

  • Publicerad 08:44, 21 nov 2017

Snön och på sina håll mycket halt väglag har som befarat ställt till det på sina håll i Täby, Vallentuna och Danderyd.

– För vår del har det gått förhållandevis bra men en del förseningar, det är väldigt halt på sina platser, säger Per-Erik Bjurenborg, bussdirektör på Arriva.

I en del backar har både bussar och bilar haft svårt att ta sig upp. Exempelvis skapades långa köer på Hägernäsvägen där en del bussar fastande och sladdande bilar sånär höll på att stöta ihop mötande trafik.

En svart SUV sladdar till på Hägernäsvägen. Föraren lyckas sånär förhindra en olycka. I backen var det mycket halt och en del bussar stod still under morgonen. Foto: Tomasz Pozar

"Gått efter vår planering"

Per-Erik Bjurenborg hade klockan 08.30 inte hört om några olyckor men reserverar sig för kollisioner som inträffat efter att han senast var i kontakt med trafikledningen. Ny rapport väntar runt 09.30.

– Det har gått efter vår planering, i oktober bytte vi till extremdäck som är anpassade för regionen, Per-Erik Bjurenborg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ljuspelare fångad på bild i norra Stockholm

Nyheter "Det var så läckert" Martina Stålstrand var snabb att fånga dessa ljusfenomen på bild. Hela fyra stycken sågs på kvällshimlen under måndagsnatten.måndag 18/12 19:17

Hyllade 20-åringen på Byleskolan – "Har blivit mer vuxen här"

Nyheter "Ge oss Niklas på förstasidan, annat vore skandal!" Täbybon Niklas Byström rankas högt av sina medarbetare på Byleskolan. Här berättar han om hur hans arbete fått honom att bli mer vuxen.måndag 18/12 16:59