Tumult. I juni inträffade ett bråk på Kungsängens torg och två män skottskadades. Foto: Läsarbild

Åtalad man frikänns efter skottdrama

  • Publicerad 13:16, 20 dec 2017

Den 11 juni 2017 blev två män skjutna på Kungsängens torg, en i benet och den andra i benet och i nyckelbenet.

En 22-årig man från Kungsängen har sedan dess suttit häktad, misstänkt för mordförsök och för grovt vapenbrott. Nu frikänns han. Det är bevisat att han var i nära anslutning med vapnet när det avlossades, men inte att det var han som faktiskt sköt. 22-åringen döms till dagsböter för ringa narkotikabrott.

En 21-årig man har också suttit häktad. Han frikänns från åtal om olaga hot och övergrepp i rättssak, men döms till ett års fängelse för grovt vapenbrott, brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Gamla Coop-huset blir padelhall

Nu byggs en padelhall i Brunna. – Det känns jätteroligt att bidra med den hetaste sporten till kommunen, säger Magnus Bubini.fredag 20/4 12:00

Håbo söker 9,7 miljoner för flyktingkostnader

Regeringen delar ut 5,2 miljarder kronor till kommunerna för mottagande och bosättning av ensamkommande barn och ungdomar. Håbo har ansökt om 9,7 miljoner för kostnader kommunen har haft.fredag 20/4 10:21

Senaste numret

Bålstabladet