Tumult. I juni inträffade ett bråk på Kungsängens torg och två män skottskadades. Foto: Läsarbild

Åtalad man frikänns efter skottdrama

  • Publicerad 13:16, 20 dec 2017

Den 11 juni 2017 blev två män skjutna på Kungsängens torg, en i benet och den andra i benet och i nyckelbenet.

En 22-årig man från Kungsängen har sedan dess suttit häktad, misstänkt för mordförsök och för grovt vapenbrott. Nu frikänns han. Det är bevisat att han var i nära anslutning med vapnet när det avlossades, men inte att det var han som faktiskt sköt. 22-åringen döms till dagsböter för ringa narkotikabrott.

En 21-årig man har också suttit häktad. Han frikänns från åtal om olaga hot och övergrepp i rättssak, men döms till ett års fängelse för grovt vapenbrott, brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

”Hela huset blir blottat”

Bygge. Vägen hamnar sju meter ifrån huset Stäketbron på väg 841 ska rivas och en ny ska byggas 40 meter söder om den befintliga. Väganpassningen kommer att leda väg 841 ungefär sju meter ifrån familjen Saaris kulturmärkta hus.fredag 19/1 10:15

Senaste numret

Bålstabladet