Kalle Lindborg och Douglas Tjärnhammar-Alm ska göra sin egen grej på Nygatan 21. Foto: Kagges

Avslappnad bistro ersätter fine dining på anrik adress

Lilla Nygatan 21 i Gamla stan har länge förknippats med prisade lyxrestauranger. På Douglas och Kalles nyöppnade ställe kan gästerna förvänta sig en mer tillbakalutad stämning.

  • Publicerad 15:30, 16 maj 2017

Bakom namnet Kagges återfinns bästa vännerna Douglas Tjärnhammar-Alm och Kalle Lindborg. Den sistnämnda medger att en adress som tidigare huserat krogklassiker som Mistral och Restaurant Frantzén skapar vissa förväntningar.

– Det finns en press på oss, men samtidigt är det en härlig utmaning. Vi vill göra någonting annat än de restauranger som funnits här tidigare, en avslappnad skandinavisk bistro istället för fine dining. Vi ska försöka göra vår egen grej helt enkelt.

Fyra nya restauranger på NK har premiär i dag

Ett skämt

Redan namnet Kagges skvallrar om att vi kan vänta oss ett mer tillbakalutat matställe. Från början var det som ett skämt bland duons vänner, en kombination av deras namn som dessutom passande nog är slang för mage. I dag har båda en gedigen bakgrund inom krogbranschen och att de öppnar på stjärnkocken Björn Frantzéns forna adress är ingen slump.

– Han frågade oss om vi inte var sugna på att ta över lokalerna, vilket förstås kändes skitkul. Det är ändå hans lilla bebis. Vi har jobbat för honom i olika konstellationer och arbetat på många bra restauranger tidigare och jag antar att han tror på oss.

Kagges öppnar sina dörrar på torsdag den 18 maj.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.