Latrinen är fylld – inte till – utan över brädden. Foto: Läsarbild / Sacharias Källdén

Bajskaos på Östermalm

En latrin avsedd för hundbajs har inte tömts på ungefär tre veckor och upprörda Östermalmsbor har hört av sig till StockholmDirekt. Nu utlovar ansvariga åtgärder inom kort.

  • Publicerad 16:30, 11 dec 2017

Det handlar om en hundlatrin intill hundrastgården vid Kampementsbacken som är helt överfull, vilket flera Östermalmsbor reagerat på.

– Det är en sanitär olägenhet och väldigt äckligt. Jag har kontaktat stadsdelsförvaltningen och Djurgårdsförvaltningen men ingenting händer, säger Östermalmsbon Barbro Ungfeldt som berättar att det sett likadant ut vid latrinen i flera veckor.

Kan ha fallit mellan stolarna

Kungliga Djurgårdens förvaltning ansvarar för tömningen av latrinen men har köpt tjänsten av en entreprenör. Gunnar Björkman, förvaltningens parkchef, har precis återvänt till arbetet efter en semester men känner till problemet.

– Det är en följd av problemen efter upphandlingen i Stockholm stad där jag förstått det som att entreprenörerna tar hjälp av varandra just nu, säger han.

Så den här platsen har fallit mellan stolarna?

– Jag kan inte säga något säkert men det är vad jag fått muntligt redovisat för mig. Jag håller på och hör mig för så jag hamnar "up do date" med läget.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Gunnar Björkman berättar att förvaltningen själva då och då har plockat upp skräp som hamnat utanför i väntan på att entreprenören ska tömma latrinen. Han hoppas att situationen ska vara helt åtgärdad i veckan.

StockholmDirekt har sökt entreprenören som ansvarar för sophämtningen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Skandalomsusat knarkskepp tillbaka

Nyheter – nu i Årstaviken Ägaren till det 37 meter långa skepp som tidigare gäckat polis och grannskap i Marievik, har nu spelat staden ett sista spratt. Här är det senaste tillskottet i Årstavikens ökända pirathamn.tisdag 16/1 18:00

SE FILMEN: Häng med upp i Norra tornen

Nyheter 13 våningar färdiga Spaden sattes i marken i december 2015. Nu har bygget av 36-våningshuset Innovationen i Hagastaden kommit en bra bit på väg. Vi besökte byggarbetsplatsen.tisdag 16/1 17:33