Niklas Carson-Mattsson Foto: Privat

Bålstason tävlar i Melodifestivalen

Låtskrivaren Peter Boström från Bålsta har tävlat i Melodifestivalen många gånger. Så även i år. Men i år får han konkurrens, av Bålstabon Niklas Carson Mattsson.

  • Publicerad 16:22, 12 dec 2017

Den senaste gången vi skrev om Bålstasonen Niklas Carson Matsson var när han var en av finalisterna i den digitala talangtävlingen Self Made. Den gången i egenskap av artist.

Nu är Niklas aktuell som låtskrivare, i Sveriges största musiktävling, Melodifestivalen. Och låten han tävlar med har han gjort tillsammans med namnkunniga Fredrik Kempe, David Kreuger och Jessica Andersson. 

– Jag sitter i samma studio som Fredrik Kempe och David Kreuger. Vi satte oss ned i slutet av sommaren och skrev en låt. Vi hade Melodifestivalen i tankarna, och så blev det. Även om processen fram dit var lång. Jag tror 2 800 låtar skickades in, säger Niklas Carson Matsson.

Låten heter "Party voice" och kommer att framföras av Jessica Andersson.

– Jessica älskade låten när hon hörde den. Det är en låt man kanske inte väntar sig av henne. Det kanske blir en liten chock för vissa, säger Niklas Carson Matsson.

Du gillar att stå på scenen också?

– Japp, men nu blir det att sitta backstage och vinka. Det är två olika saker naturligtvis, att stå på scen och skriva låtar, men jag gillar båda delarna, säger han.

Vilka är dina styrkor som låtskrivare?

– En av fördelarna är att jag är amerikan. Jag har lätt att uttrycka mig korrekt på engelska. Sen tror jag att jag kan bidra med en nyfikenhet och en glöd som ny låtskrivare, och kan därmed få in nutida referenser i låtarna.

Låten "Party voice" kommer att tävla i deltävling 3 av Melodifestivalen, den 17 februari. Då kommer även Peter Boström, en annan Bålstabo, tävla med låten "Cry".

– Jag har faktiskt aldrig träffat Boström, men vi är signade till samma förlag så det kanske kan bli något samarbete i framtiden. Det vore kul, säger Niklas.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

”Hela huset blir blottat”

Bygge. Vägen hamnar sju meter ifrån huset Stäketbron på väg 841 ska rivas och en ny ska byggas 40 meter söder om den befintliga. Väganpassningen kommer att leda väg 841 ungefär sju meter ifrån familjen Saaris kulturmärkta hus.fredag 19/1 10:15

Senaste numret

Bålstabladet