Flyttar. Handelsbanken i Blackeberg stänger och slås ihop med Vällingbykontoret. Foto: Ellinor Prawitz

Banken lämnar Blackeberg – då vill mataffären växa

Snart ska Handelsbanken lämna Blackeberg. Vem som tar över de attraktivt belägna lokalerna i centrum är fortfarande oklart, men det finns flera intressenter.

  • Publicerad 11:51, 1 feb 2018

Den 12 mars slår Handelsbanken i Blackeberg igen portarna. Flytten går till Vällingby där man ska slå ihop verksamheten med det befintliga bankkontoret vid Vällingby torg.

– Kontoren i Vällingby och Blackeberg flyttar ihop så att vi kan erbjuda våra kunder en större variation av rådgivningstider och en lite bredare kompetens på plats, skriver kontorschefen Åsa Eriksson Hedensiö i ett mejl.

Dags att pröjsa för parkering i Bromma

Hemköp intresserade av att utöka

Flera intressenter riktar nu blickarna mot de lokaler som då blir tomma i Blackebergs centrum. Fastighetsägarna Primula meddelar att det ännu inte är bestämt vilka som ska ta över lokalerna.

Det har däremot gått rykten om att Hemköp Blackeberg skulle utöka och ta över Handelsbankens lokaler, men så långt har inte processen hunnit fortskrida ännu. Hemköps butikschef Fredrik Röcklinger menar dock att intresset finns.

– Vi är alltid intresserade av att växa och utöka, säger Fredrik Röcklinger till Bromma Tidning.

Eftersom torget är K-märkt finns dock vissa hinder för mataffären att utöka, något som i så fall måste utredas.

130 hyresrätter planeras i Blackebergs centrum

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Filmaren som väljer Spånga framför New York

Så gick det till när 20-åringen vann pris för sin första långfilm En olycka fick Spångas senaste stjärnskott Robin Sherlock Holm, 20 år, att inse att ingen tid finns att spilla när det gäller drömmar. Nu har han vunnit pris för sin första film.fredag 23/2 15:33

Weekend-lista: Helgens aktiviteter i Västerort och Järfälla

✓Hyr skidor gratis ✓Ät semmelmuffins med en katt ✓Barnteater med jonglör Nej, nej, nej. Inte kan du sitta still när det finns SÅHÄR mycket att göra i Västerort och Järfälla. Se så! Ut och ät en semmelmuffins med en katt!fredag 23/2 15:14