Barberaren i Enköping: "Det är okej för män att vara fåfänga"

Skäggtrenden håller i sig i Enköping, men vad är egentligen grejen? Barberaren Camilla Ruden Viberg på Tottes hår tror att det handlar om att det nu är okej för män att vara fåfänga.

  • Publicerad 10:11, 6 mar 2017

Tottes hår har funnits i Enköping i mer än ett halvt sekel. 1965 slog salongen upp portarna.

Men aldrig tidigare har det kommit in fler män som vill få sitt skägg ompysslat än just nu.

– Jag tror att det handlar om att det är socialt accepterat för en man att vara fåfäng idag. Det har det inte riktigt varit tidigare, säger Camilla Ruden Viberg.

Hon tycker att skägg är ett bra första steg in i den fåfänga världen för män.

– Skägg ses som väldigt manligt. Det vill många uttrycka, säger hon.

Eftersom allt fler män kommer in på salongen och vill få sina skägg ansade ska Tottes hår inom snar framtid börja med knivrakning.

– Vi ska gå mer åt barbershop-hållet, säger Camilla Ruden Viberg.

De allra flesta av hennes kunder vill ha ett klassiskt, stort, välansat skägg. För att få variation i arbetet brukar hon komma med andra förslag.

– Jag brukar föreslå nytänkande. Mustascher till exempel.

Barberarens bästa tips för att få till drömskägget är att trimma ansiktsbehåringen ofta. Då försvinner virvlar och det ser tätare ut.

– Enköping är en väldigt skäggmedveten stad, säger Camilla Ruden Viberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Inbrott på företag som hyr ut maskiner

Nyheter Ett maskinuthyrningsföretagpå Skälbygatan har haft infrott under natten mellan fredag och lördag. – Övervakningsfilm finns, men alla iakttagelser är intressanta, säger närpolischef Jan Håkansson.söndag 22/4 8:53

Lugnt - utom i källarförråden

Nyheter Vårvärmen är här, men fredagen blev ändå mycket lugn i Enköping. Fast ni som har källarförråd kan väl kolla en extra gång så ni sluppit påhälsning.lördag 21/4 9:33