Vanessa Andersson Mousa som tillverkar en tron till Gustav den tredje blir intervjuad av Mira Norring om sitt arbete. Foto: Linda Gren

Barnen gör egen musikal på anrik scen

Sjätteklassarna i Observatorielundens skola sätter upp musikalen "I konungens skugga" på Teater Pero i maj. De har gjort allt själva – från ljus och ljud till scenkläder och pr.

  • Publicerad 16:38, 15 mar 2018

Flitens lampa lyser på Sandåsgatan varje måndag. Då repeterar och arbetar eleverna i sexan nämligen med sin musikal som de ska spela på Teater Pero på Sveavägen i maj.

Musikalen heter "I konungens skugga" och bygger på historien om Gustav den tredje – men i en "mildare" version anpassad för sexåringar. Maskeradbalen äger rum men kungen kommer undan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Eleverna är uppdelade i grupper med olika ansvarsområden och det finns två ensembler. Malin Wallgren, Mira Norring, Lukas Berner, Nicole Jernström Espinoza och Caisa Kihlblom tillhör pr- och dokumentationsgruppen och det är de som hör av sig till Vi i Vasastan för att fråga om vi vill komma och skriva om dem. Gruppen finns på Instagram och har även en blogg.

– Vi ringer och mejlar också till olika affärer och kaféer för att fråga om sponsring med kakor och frukt till pausen som vi kommer att ha mellan akterna när vi spelar upp teatern, säger Nicole Jernström Espinoza.

Bland annat har de kontaktat en bensinmack i närheten för att fråga om fika.

– Han som svarade ville att vi skulle mejla detaljer om föreställningen, säger Mira Norring.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Förutom det arbetet ska pr-gruppen att dokumentera sina kamraters arbete genom att intervjua och filma dem.

– Vi gör också affischer och ska ta fram en logga, säger Lukas Berner.

Eleverna tycker att det ska bli kul att spela på en riktig scen. Att Observatorielunden saknar aula är, kanske i alla fall den här gången, tur.

– I lågstadiet spelade vi upp något i matsalen men det här är en riktig teater med scen och bra ljus och ljud, det känns jättespännande, säger Malin Wallgren.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Att eleverna gör allt själva, från scendekor till ljud och ljus, gör att de blir väldigt engagerade, berättar läraren Caroline Hanneberg.

– Man märker att de skiner upp när de får ta ansvar, det är jättekul att se, säger hon.

Musikalen spelas 22 och 23 maj klockan 13 och 18.30.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De hjälper unga kriminella på banan igen

Nyheter Okänd verksamhet på Södermalm stöttar hundratals Råna och slåss? Inga problem. Sjunga en egenskriven låt i musikstudion? Jätteläskigt. På Södermalm pågår arbetet med att hjälpa unga kriminella tillbaka till samhället och motivera dem att leva ett...lördag 21/4 10:00

Nu kliver Tord Grip fram ur Svennis skugga

Nyheter Succétränaren om sin klassresa I många år var Tord Grip mannen bakom framgångssagor som Sven-Göran "Svennis" Eriksson och Sveriges brons i fotbolls-VM 1994. 80 år fyllda kliver nu Östermalmsbon ut ur skuggan med en biografi om...lördag 21/4 9:00