Under måndagskvällen brann två båtar ned i Husaån. Foto: Hege Hellström

Båt i Vallentuna började brinna – elden spred sig

Två båtar brann i Husaån i Vallentuna under måndagskvällen. Flera personer ska ha befunnit sig vid bryggan, men det är oklart vad som utlöst branden.

  • Publicerad 01:15, 2 sep 2017

Det var under måndagskvällen, runt 20.15-tiden, som polisen blev larmade till Husaån i Brottby. Ett flertalet personer ska ha varit vid en brygga vid ån när en båt fattade eld.

Räddningstjänsten larmades till platsen och några minuter efter larmet så hade elden spridit sig till en närliggande båt. Ett vittne ska ha sagt till polisen att röken var svart och tjock från båtarna.

Släckt efter cirka 20 minuter

– Det är två mindre båtar som har brunnit, även bryggan fattade eld och blev skadad, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar.

Inte mycket kvar av båtarna. Foto: Hege Hellström

Släckningsarbetet var färdigt 20.37.

– Det var mycket folk kring båten, någon av dem har säkerligen larmat. Nu lämnar vi över till polisen för att undersöka vad det är som har orsakat branden.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bråk på Danderyds sjukhus

Nyheter Polis på platsen Vid halv fyra-tiden fick polisen in ett larm om ett bråk på Danderyds sjukhus.tisdag 23/1 16:37

Massor av animerat i Vallentuna Kulturhus

Nyheter "Får se hur filmframställningen gått till" I vår visas olika animerade filmer på kulturhuset. Dessutom blir det utställning med Dunderklumpens "pappa" Per Åhlén, och lokala kulturskoleelever visar sina filmer.tisdag 23/1 15:53