Böcker. Gröna Lunds förskola har sett över litteraturutbudet. Barnet på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Mostphotos

Bättre jämställdhetsarbete efter granskning

Skolverket kritiserade jämställdhetsarbetet på Gröna Lunds förskola. Nu har flera åtgärder vidtagits. Bland annat i form av ny litteratur.

  • Publicerad 14:24, 8 sep 2017

Under våren 2016 genomförde Skolinspektionen en kvalitetsgranskning av den kommunala förskolan Gröna Lund på Ekerö. I samband med det hittades ett antal utvecklingsområden.

Myndigheten ansåg att förskolan behövde inkludera jämställdhetsarbetet i det systematiska kvalitetsarbetet samt se över litteraturen som barnen hade tillgång till på förskolan.

Litteraturen skulle enligt Skolinspektionen i större utsträckning bestå av sagor som kunde visa möjlighet att bredda intresse och förmåga.

Huvudmannen har nu redovisat hur det har vidtagits åtgärder. Bland annat har kommunen sett över alla kommunala förskolors jämställdhetsarbete och dessutom inrättat ett nätverk med tema normkritik och jämställdhet för pedagoger.

Redovisningen visar även att Gröna Lunds förskola under det senaste läsåret har ökat kunskaperna kring litteratur och sagor som har temat att motverka traditionella könsroller och könsmönster. Ny litteratur har även köpts.

Enligt uppföljningsprotokollet anser Skolinspektionen att kommunen har vidtagit tillräckliga åtgärder.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Äldreboende ger plats för flyktingar

Nyheter Ekerö kommun behöver boplats för nyanlända. Då blir Söderströmsgården tillfällig lösning. – Det är positivt på många sätt, säger Anders Anagrius, integrationschef.måndag 20/11 15:57

Här är lägst andel arbetslösa länet

Nyheter Ekerö har låg arbetslöshet. I alla fall sett till andelen inskrivna som arbetslösa. Det visar Arbetsförmedlingens sammanställning.måndag 20/11 8:56

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter