Vind i seglen. Sjöskolan erbjuder seglarutbildning med J80-båtar, nästan samma modell som används i allsvenskan i segling. Foto: Carin Hildebrand

Beckholmen får seglarskola för nybörjare

Från och med maj finns det möjlighet att lära sig segla – mitt i stan.

  • Publicerad 06:44, 29 jan 2018

Mellan maj och september anordnar Sjöskolan på Beckholmen en seglarskola tillsammans med Gamla Stans Yacht Sällskap. Utbildningen går i form av kvälls- eller helgkurs, och alla som är över 18 år kan delta.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Kravet är att man är simkunnig samt förstår och pratar svenska. Sjöskolan har tidigare inte anordnat seglarskolor, utan fokuserat på att utbilda yrkesverksamma inom sjöfart eller fritidsutbildningar med förarintyg och navigation.

– Det finns inte så många seglarskolor så här centralt, nu får eleverna möjlighet att segla runt Beckholmsområdet, säger Stina Jansson, vd och delägare av Sjöskolan.

Veckan efter skolavslutningarna samt veckan efter midsommar kommer även Sjöskolan Boat Week anordnas för ungdomar 12–14 år. Där får de prova att segla, köra motorbåt och vattenscooter.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kravet: Inför SL-kort på båten till Sjöstan

Nyheter Efter succéförsöket – vill se permanent lösning Den tillfälliga SL-taxa som infördes på M/S Emelie förra året blev en succé och antalet resenärer ökade snabbt på den privata linjen. Nu vill Miljöpartiet införa en permanent båtlinje med SL-kort,...söndag 18/2 20:36

Vem är Odenplans cykelgarage tänkt för?

Nyheter Mängden tomma platser får folk att undra Odenplans cykelgarage öppnade för 1,5 år sedan, men fortfarande står nästan två av tre platser tomma. Nu ställer sig många frågan: vem byggdes cykelgaraget egentligen för?lördag 17/2 12:52