Genre, Genrebild, Polis, Brandkår, Ambulans, SOS, Larm, Brand, Olycka, Mord, Akut, Sjukhus, Sjukdom, Storstockholms brandförsvar, AISAB, Snuten, Aina, Räddningsledning, 112 Foto: Sacharias Källdén

Bekräftat: Flyktbilen vid väpnade rånet stals i Spånga

I fredags rånades en kvinna på sin bil i centrala Spånga. Nu bekräftar polisen att kvinnans bil påträffats i samband med ett väpnat rån i Bro.

Bilen är tagen i beslag och vi kommer att utföra en teknisk undersökning av den

Det var i fredags kväll som en kvinna rånades på sin bil av två män i Spånga centrum. Sen dess har polisen sökt kvinnans stulna gråa Peugeot.

Kvinna rånad på sin bil i Spånga centrum

När en bil så påträffades med det signalementet i Bro i går, i samband med ett väpnat rån mot en telebutik, var det många som drog parallellen i sociala medier.

Nu bekräftar polisen att iakttagelsen är korrekt.

– Det stämmer att det rör sig om samma bil, säger John Lindström, kriminalinspektör vid Järvapolisen.

Flydde i bilen

Bilen ska därmed ha använts som flyktbil, efter rånet mot en telebutik i Bro. Men längre än till Bålsta ska de misstänkta rånarna inte ha kommit, innan de kraschat med bilen och flytt.

Efter en polisinsats, sitter nu tre personer frihetsberövade. En utredning pågår för att binda personerna i flyktbilen till det väpnade rånet.

Är personerna misstänkta även för rånet i Spånga?

– Nej. Hur det kommer sig kan jag inte kommentera i nuläget. Men bilen är tagen i beslag och vi kommer att utföra en teknisk undersökning av den. Vi fortsätter nu att samarbeta med Uppsalapolisen under utredningen, säger John Lindström.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ovanliga fyndet: Här kan Spångaborna ha snackat med gudarna

Nyheter Amuletter kastades i "önskebrunn" Arkeologer har gjort ett jättefynd av amuletter på utgrävningsplatsen i Hjulsta. Nu tror de att dåtidens Spångabor använt kultplatsen för att komma i kontakt med högre makter.söndag 24/9 9:27

Vällingby city finns inte mer

Nyheter Klart: Anrika centrumet byter namn – igen Har det precis satt sig att kalla Vällingby centrum för city? Eller tillhör du dem som helt enkelt vägrat det nya namnet? Nu kommer beskedet: Vällingby city byter namn – igen.lördag 23/9 13:05