Bernt Hultgren hjälper sin granne Hannelore Sjöblom som fick stroke för fem år sedan. Foto: Linda Gren

Bernt, 79, är Frejgatans egen superhjälte

För fem år sedan drabbades Vasastadsbon Hannelore Sjöblom av en stroke. Sedan dess har grannen Bernt Hultgren hjälpt henne. "Han är en superhjälte".

  • Publicerad 16:39, 5 dec 2017

Hannelore Sjöblom och Bernt Hultgren, som båda fyller 80 år nästa år, lärde känna varandra när han var hennes kund på en fotvårdssalong på Roslagsgatan. I femton år har de bott i samma fastighet på Frejgatan och för ungefär fem år sedan drabbades Hannelore Sjöblom av en stroke. Hon blev förlamad på vänster sida av kroppen.

– Sedan dess har Bernt hjälpt mig. Med allt från att sortera sopor, och det är viktigt i den här fastigheten, till att byta glödlampor och bygga om så att jag kommer fram med rullstolen, säger Hannelore Sjöblom.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

En gång i veckan får hon hjälp av hemtjänsten med att handla.

– Men specialgrejer, som att gå till apoteket eller posten, hjälper Bernt till med.

Bernt jobbar fortfarande som fastighetsskötare i huset där de bor och har inga planer på att pensionera sig. Och Hannelore är inte den enda han hjälper utöver sina vanliga arbetsuppgifter.

– Nä, det är en del damer i huset. Det kan handla om att bära ner tunga saker i soprummet. Jag känner ingen skillnad jämfört med när jag var 50 år. Jag går och styrketränar på gym tre gånger i veckan, säger Bernt Hultgren.

Hannelore Sjöblom kallar honom superhjälte.

– Jag tycker att det är värt att uppmärksamma den här typen av goda gärningar. Vi har lärt känna varandra och har roligt ihop. Ibland kommer hans hustru hit med bullar, han har en härlig familj.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Avslöjar: Dolt bygge bakom mystiska smällar

Nyheter Förklaringen till de kraftiga ljuden som skakat om delar av Södermalm Smällarna som hörts och känts på Söder i veckan har förbryllat både boende och polisen. Nu visar det sig att det rör sig om sprängningar inuti Skinnarviksberget.lördag 17/3 8:53

Populär pub på Söder blir av med tillståndet

Nyheter Får inte längre sälja alkohol En av Södermalms populära kvarterskrogar tappar tillståndet att sälja alkohol. Anledning: ekonomin har missköts grovt, och man har smitit från skattenfredag 16/3 17:10