Koka på. Det gäller att fortsätta koka vattnet i Enköping åtminstone till slutet av veckan. Foto: Mostphotos

Besked - fortsätt koka vattnet

Det är bara att fortsätta koka vattnet i Enköping. Det meddelar kommunen på måndagsförmiddagen.

  • Publicerad 10:35, 28 aug 2017

Det var i torsdags förmiddag som kommunen via sin Facebooksida gick ut och berättade att det upptäckts bakterier i det kommunala vattennätet. Invånarna i de östra och norra delarna av tätorten Enköping samt orterna, Skolsta, Grillby, Lillkyrka, Haga, Säva, Hjälsta och Örsundsbro uppmanades att koka allt vatten som ska drickas.

Sedan dess har kokningsrekommendationerna i Skolsta och Lillkyrka kunnat hävas och under måndagen kunde kommunen berätta att källan till bakterierna lokaliserats, nämligen till en av brunnarna i vattentäkten i Vånsjöbro. Samtidigt kommer beskedet att kokningsrekommendationerna kvarstår.

"Nu kommer vi att rengöra brunnen och vattentornet. Därefter tar vi nya vattenprover som ska analyseras. Efter tre dygn får vi provsvaren", skriver kommunen på sin hemsida.

Först i slutet av veckan kommer alltså ett nytt besked gällande eventuell kokning av vattnet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hyresrätter ska bli granne med Villa Fannalund

Nyheter Snart påbörjas ett röjningsarbete i närheten av Villa Fannalund. S&E Fastigheter ska nämligen bygga hyresrätter norr om Tallbacksvägen. – Vi strävar efter att bygga så att man hamnar på en vettig...torsdag 21/9 17:00

EHB säljer fastigheter

Nyheter Enköpings Hyresbostäder säljer fastigheter i fyra olika områden samtidigt som man planerar fler nybyggen. – Vår vision är att erbjuda Sveriges mest innovativa, trygga och trevliga boende, säger...torsdag 21/9 11:12