Det är viktigt med en snar lösning så att tennisklubben kan börja planera för framtiden. ”Jag håller med de grannar som tycker den är jätteful på utsidan, vi ser den mest från insidan", säger Anders Lehman

Beskedet från M: Tennishallen ska bort

Verksamheten riskerar flyttas från Kungsholmen Efter alla turer har exploateringsnämndens ordförande Joakim Larsson (M) gett med sig: Tennishallen ska bort från Kristinebergs strandpark. Om två månader presenteras ett förslag på var en ny hall kan byggas. Om den hamnar på Kungsholmen är oklart.

 Björn Borg sitter och bläddrar i en tidning i Stockholms Tennishall dit han ofta kommer och spelar. På frågan om hans ståndpunkt i tennishallsdebatten som rasat de senaste åren svarar han:
– Jag säger som jag sagt förr. Jag hoppas att den ska ligga kvar här, det är så många som spelar och den är viktig för ungdomstennisen. 
 I februari 2011 medverkade tennislegendaren under Moderaternas pressträff där det basunerades ut att man inte skulle röra hallen. ”Stockholms tennishall blir kvar på Kungsholmen, med en förändrad gestaltning som gör att hallen bättre smälter in i Kristinebergs strandpark” skrev stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius och exploateringsnämndens ordförande Joakim Larsson i ett gemensamt pressmeddelande. Drygt ett år senare har budskapet förändrats:
– Det finns en bred politisk majoritet för att färdigställa parken och för att hitta en ersättningsplats för tennishallen. Vi måste hitta en ny placering, säger Joakim Larsson.

Ny placering
Tennishallen ska alltså bort. När den ska rivas och var en ny anläggning hamnar är ännu oklart, i alla fall officiellt. Det är inte ens säkert att hallen, som lockar tusentals spelare varje år och har en beläggning på hela 95 procent, kommer ligga på Kungsholmen.
Exploateringskontoret sitter i detta nu och skissar på en ny placering och om ungefär två månader ska ett förslag presenteras. Målet är emellertid att den ska vara kvar i vår stadsdel, enligt Joakim Larsson, som tycker att hela frågan dragit ut alldeles för mycket på tiden.
– När jag blev ordförande trodde inte jag inte att det skulle ta så lång tid. Det är ett privat företag som bedriver detta och vi kan inte gå in och subventionera det. Samtidigt har hallen funnits under en lång tid och har en etablerad verksamhet som används av tusentals stockholmare, säger han.

Har tröttnat
En som definitivt har tröttnat på alla turer är en av tennishallens ägare, Anders Lehman.
– Det har kliats i huvudet i Stadshuset för länge. Det ger en osäkerhet för oss som driver en av Stockholms största och mest bokade idrottsanläggningar. Vi lever från dag till dag och kan inte planera verksamheten och nödvändiga investeringar. Vi kan inte ha den framförhållning som vi skulle behöva, säger han.
De har redan lagt ner närmare en halv miljon kronor på att lösa frågan, bland annat genom att anlita arkitekter som skissat på hur hallen skulle kunna smälta in bättre i Kristinebergs strandpark. Att flytta är de inte främmande för, de vill helt enkelt ha ett tydligt besked om en ny plats på Kungsholmen.
– Jag håller med om de grannar som tycker den är jätteful på utsidan, vi ser den mest från insidan. Men kommer inget tydligt besked är risken att man får dras med plåtladan i 5-10 år. Då är det bättre att gestalta om den som vi föreslog eller bestämma en ny plats för den. Men egentligen är det vansinnigt, det är kapitalförstöring, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Det händer i Söders "hemliga" lokaler

Nyheter ✔Ny restaurang ✔Hälarhärva ✔Nostalgifest Tio tillsynes igenbommade lokaler inom en radie på 200 meter. Följ med in och få svar på frågan: Vad är det egentligen som händer bakom alla nedfällda persienner?måndag 25/9 20:03

BILDER: Så blir nya Spårvägsmuseet

Nyheter Barnens favorit flyttar Klassiska Spårvägsmuseet har lämnat lokalerna på Södermalm. Nu finns skisser på hur museet i Norra Djurgårdsstaden blir.måndag 25/9 18:00