Ombyggnad. I kväll beslutar kommunfullmäktige om Tekniska Nämndhuset på Fleminggatan på Kungsholmen ska renoveras för drygt en miljard kronor. Foto: Shaon Chakraborty

Beslut i kväll om Tekniska Nämndhuset

Renoveringar för drygt en miljard kronor och 1 400 nya arbetsplatser. I kväll väntas kommunfullmäktige ta beslut om Tekniska Nämndhuset på Kungsholmen.

  • Publicerad 17:41, 29 jan 2018

Syftet med upprustningen av Tekniska Nämndhuset på Fleminggatan på Kungsholmen är att skapa en kontorsarbetsplats för 1 400 anställda. Dessa ska inrymmas enbart inom en av fastigheterna, Klamparen 7, det ursprungliga Tekniska nämndhuset.

Ombyggnationerna beräknas pågå i fem år, mellan 2018 och 2023.

Tekniska nämndhuset, Klamparen 7, invigdes 1965. Inga större renoveringar eller moderniseringar har gjorts sedan dess.

Förslaget att rusta upp Tekniska Nämndhuset sågas av Moderaterna, som hellre vill skapa nya bostäder centralt i Stockholm.

Kommunfullmäktige sammanträder i Stadshuset under måndagskvällen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vem är Odenplans cykelgarage tänkt för?

Nyheter Mängden tomma platser får folk att undra Odenplans cykelgarage öppnade för 1,5 år sedan, men fortfarande står nästan två av tre platser tomma. Nu ställer sig många frågan: vem byggdes cykelgaraget egentligen för?lördag 17/2 12:52

Så här blir nya Södersjukhuset

Nyheter Följ med på en tjuvkik Jättebygget vid Södersjukhuset börjar ta form.lördag 17/2 9:15