Cecilia Obermüller (MP) stod på sig och fällde bostäderna i Ålsten. Foto: Mikael Andersson/Pressbild

Beslutat: Det blir inga lägenheter i Ålsten – projektet begravt

Cecilia Obermüller (MP) höll sitt ord och röstade med Alliansen igår. Det innebär att det omstridda bostadsförslaget i Ålsten är definitivt begravt – för den här gången.

  • Publicerad 09:42, 23 sep 2016

Så var det då dags för beslut i det omstridda projekt som rört upp heta känslor redan innan detaljplanearbetet ens hunnit starta. Inför gårdagens möte var S, V och MP överens om att banta de 300 lägenheterna till 150 och gå vidare med planen i Ålsten.

Men precis som Bromma Tidning var först med att avslöja redan igår morse avsåg Cecilia Obermüller, Miljöpartiets gruppledare i stadsbyggnadsnämnden, att strunta i partilinjen och säga nej. Vilket hon också gjorde när stadsbyggnadsnämnden sammanträdde igår kväll.

"Ja, stämmer. Det gjorde hon tyvärr", skriver Sebastian Wiklund, Vänsterpartiets gruppledare i stadsbyggnadsnämnden, till Bromma Tidning på Twitter.

"Logiskt ställe i förlängningen"

I och med att hela Alliansen också röstade nej innebär det att S och V:s röster inte räckte för att gå vidare med projektet som nu är helt begravt – för den här gången.

Men Roger Mogert (S), stadsbyggnadsråd, har inte ändrat uppfattning. När Bromma Tidning igår ställde frågan om projektet kan hamna på tapeten igen om några år svarade han såhär:

– Jag tror att det är ett logiskt ställe i förlängningen. Jag har inte ändrat uppfattning om det, när Stockholm växer så blir den här typen av områden bra ställen att bygga framförallt hyresrätter på.

LÄS MER: Grön Ungdoms attack på Obermüller: "Pinsamt för Miljöpartiet"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Härligt! Här händer helgens halabaloo!

✓Simhallsinvigning ✓Skridskoåkning ✓Konstutställning Ta de första simtagen i Åkeshovs simhall, snör på dig grillorna eller gå och se en match. För den som känner för det går det att ha en riktigt aktiv helg i Västerort och Järfälla.fredag 19/1 21:32

Framtidspepp för ensamkommande ungdomar

Vuxna mentorer efterlyses I vår drar en ny satsning igång i Hässelby-Vällingby där ensamkommande ungdomar ska få stöd på vägen mot jobb eller plugg av mentorer.fredag 19/1 11:51