Beslutat: Här ska det byggas 500 nya bostäder

Det ska byggas 500 nya bostäder längs Årstalänken, enligt ett nytt beslut. Men långtifrån alla är glada. "Det här är ett de sämsta ärendena vi haft", säger Joakim Larsson (M).

  • Publicerad 21:17, 27 nov 2017

Det är Årstastråket etapp 2 som kommunfullmäktige nu beslutat om. Etappen innehåller tre detaljplaner, för Glavsfjorden, Sävlången och Ormlången och innehåller totalt cirka 500 lägenheter och tre förskolor.

Hälften av lägenheter är bostadsrätter och hälften är hyresrätter. Nära hundra av hyresrätterna ska vara studentbostäder.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Planerna har varit uppe för beslut en gång redan men då kostnaderna stigit fattas nu ett nytt, reviderat, genomförandebeslut.

Utgifterna har ökat bland annat på grund av tekniskt komplicerade arbeten med spårportar under tvärbanan.

Projektet som helhet väntas dock ge staden stora intäkter och väntas stärka de ekologiska stråken mot Årsta skog samt koppla samman Årsta med omgivande områden och Årstafältet.

Den borgerliga oppositionen i Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Centerpartiet anser att exploateringsgraden i projektet är för låg och reserverade sig mot beslutet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det här är ett av de sämsta ärendena vi har inom stadsbyggnad just nu. Detta eftersom det innebär att man bygger förort istället för stad. Det är punkthus och halvöppna lösningar. Man har gjort allt för att undvika att bygga stad, säger Joakim Larsson.

Jan Valeskog (S), nytt stadsbyggnadsborgarråd, säger att ingen vill försena projektet varför de lagakraftvunna detaljplanerna bör genomföras.

– Det är viktigt att vi får fram det här ärendet, säger han.

SD anslöt sig till den borgerliga reservationen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

16-åringen häktas för knivdådet i Enskede

Nyheter Tidigare dömd för flera brott: "Lång bakgrund av kriminella handlingar” Den 16-åring som misstänks för knivmordet på en 17-åring elev på Enskede Gårds gymnasium har nu häktats misstänkt för mord. Han är tidigare dömd för flera brott och fick så sent som i januari ett...fredag 15/12 16:38

16-åring begärd häktad misstänkt för mord

Nyheter Greps efter knivdådet på Enskede gårds gymnasium Den 16-åring som misstänks för att ha dödat en 17-åring på Enskede gårds gymnasium i onsdags har begärts häktad av åklagare.fredag 15/12 13:14