Foto: Mostphotos

Beslutat: Torsgatan byggs om till stadsgata

Illa omtyckta Torsgatan ska göras om till en stadsgata och få nya gångbanor, cykelbanor och planteringar, beslutade kommunfullmäktige på måndagskvällen.

  • Publicerad 18:20, 6 nov 2017

Den en kilometer långa sträckan mellan Norra Bantorget och Sankt Eriksplan ska få 2,25 meter breda enkelriktade cykelbanor och nya gångbanor.

Gatan ska också få nytt ytskikt och återställas efter Citybanans arbete samt få nya trädplanteringar.

– Nu kommer vi att skapa bra gångbanor, utmärkta cykelbanor, plantera mer träd och skapa en bra stadsgata, säger trafikborgarråd Daniel Helldén (MP).

Totalt kostar satsningen 85 miljoner kronor varav staten bidrar med 10 miljoner kronor.

– Vi tar bort ett 50-tal parkeringsplatser men vi har inventerat garagen i området, det finns möjlighet att parkera där, säger Daniel Helldén.

Cecilia Brinck (M) och den borgerliga oppositionen håller med.

– Men vi får gemensamt hålla ett öga på att det verkligen blir så att alla hittar parkering, säger Cecilia Brinck.

Det här ska göras

Säkrare korsninar

Breda cykelbanor

Nya gångbanor

Bättre belysning

Fler träd

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Person knivhuggen på perrongen

Nyheter Polis söker i tunnelbanan vid Slussen Slussens tunnelbana är avstängd. Anledningen är att en person ska ha blivit knivhuggen på perrongen. Nu söker polisen igenom tunnelbanevagnarna.onsdag 21/2 20:13

Slussenexperter anlitades olagligt – får behålla pengarna

Nyheter Staden struntar i domen – jurist rasar Trots fällande dom tänker Stockholm stad inte kräva tillbaka den en miljon kronor som olagligt betalats ut till de fyra handplockade Slussenexperterna.onsdag 21/2 16:46