Alla tåg ska gå till Telefonplan. Foto: Maja Brand

Beslutet: Mer tunnelbana till Telefonplan

All ny bebyggelse och aktivitet vid Telefonplan blir en vinstlott för boende i området. Nu kommer alla tunnelbanetåg som tidigare stannat i Liljeholmen att gå hit istället.

  • Publicerad 19:48, 25 okt 2017

I nästa års tidtabell för kollektivtrafiken kommer det bara ske små justeringar där behovet är som störst. Enda ändringen i tunnelbanenätet är att de tåg som i rusningstid tidigare gått till Liljeholmen och vänt, nu förlängs och istället går till Telefonplan.

– Det är faktiskt den enda förändringen som sker i tunnelbanan i år. Anledningen är att det är mycket ny bebyggelse och nya aktiviteter vid Telefonplan. Det finns ett behov av att förlänga linjen dit, säger Jesper Pettersson, presskontakt på Trafikförvaltningen och tillägger:

– I övrigt är det ingen skillnad. Turtätheten förändras inte.

NYA BUSSEN: Alla detaljer kring linje 6

Den nya tidtabellen för 2018 börjar gälla redan 10 december 2017. Men redan den 13 november kommer den nya tidtabellen finnas tillgänglig för allmänheten i reseplaneraren och på sl.se.

BESLUTAT: Nu införs ny stombusslinje

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dålig parkskötsel – nu får de saftiga böter

Nyheter Försvaret: "Avtalen är lite väl hårda" Företaget som sköter parkerna i Årsta och Vantör har tvingats betala en halv miljon i böter till stadsdelen för att de inte klarat av sitt uppdrag.fredag 17/11 6:42

Folkets hus i Bagis stänger hela våren

Nyheter Vill bli Söderorts nya rockscen Folkets hus i Bagarmossen stänger för renovering hela våren. Men delar av verksamheten rullar på som vanligt.fredag 17/11 6:40