Alla tåg ska gå till Telefonplan. Foto: Maja Brand

Beslutet: Mer tunnelbana till Telefonplan

All ny bebyggelse och aktivitet vid Telefonplan blir en vinstlott för boende i området. Nu kommer alla tunnelbanetåg som tidigare stannat i Liljeholmen att gå hit istället.

  • Publicerad 19:48, 25 okt 2017

I nästa års tidtabell för kollektivtrafiken kommer det bara ske små justeringar där behovet är som störst. Enda ändringen i tunnelbanenätet är att de tåg som i rusningstid tidigare gått till Liljeholmen och vänt, nu förlängs och istället går till Telefonplan.

– Det är faktiskt den enda förändringen som sker i tunnelbanan i år. Anledningen är att det är mycket ny bebyggelse och nya aktiviteter vid Telefonplan. Det finns ett behov av att förlänga linjen dit, säger Jesper Pettersson, presskontakt på Trafikförvaltningen och tillägger:

– I övrigt är det ingen skillnad. Turtätheten förändras inte.

NYA BUSSEN: Alla detaljer kring linje 6

Den nya tidtabellen för 2018 börjar gälla redan 10 december 2017. Men redan den 13 november kommer den nya tidtabellen finnas tillgänglig för allmänheten i reseplaneraren och på sl.se.

BESLUTAT: Nu införs ny stombusslinje

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Konstgräsplan på Enskede IP flyttas när bostäder byggs

Nyheter Får ny plats på parkeringen: "Självklart vill vi inte få mindre utrymme för fotbollsspel" Fotbollsspelare på Enskede IP får maka på sig när bygget av lägenheter startar.tisdag 23/1 15:54