Alla tåg ska gå till Telefonplan. Foto: Maja Brand

Beslutet: Mer tunnelbana till Telefonplan

All ny bebyggelse och aktivitet vid Telefonplan blir en vinstlott för boende i området. Nu kommer alla tunnelbanetåg som tidigare stannat i Liljeholmen att gå hit istället.

  • Publicerad 19:48, 25 okt 2017

I nästa års tidtabell för kollektivtrafiken kommer det bara ske små justeringar där behovet är som störst. Enda ändringen i tunnelbanenätet är att de tåg som i rusningstid tidigare gått till Liljeholmen och vänt, nu förlängs och istället går till Telefonplan.

– Det är faktiskt den enda förändringen som sker i tunnelbanan i år. Anledningen är att det är mycket ny bebyggelse och nya aktiviteter vid Telefonplan. Det finns ett behov av att förlänga linjen dit, säger Jesper Pettersson, presskontakt på Trafikförvaltningen och tillägger:

– I övrigt är det ingen skillnad. Turtätheten förändras inte.

NYA BUSSEN: Alla detaljer kring linje 6

Den nya tidtabellen för 2018 börjar gälla redan 10 december 2017. Men redan den 13 november kommer den nya tidtabellen finnas tillgänglig för allmänheten i reseplaneraren och på sl.se.

BESLUTAT: Nu införs ny stombusslinje

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Örby IS vill locka barn från Östberga

Nyheter Gratis fotbollsträningar hela sommaren Nu ska Östbergabarnen bli en del av Örby IS. Nästa helg drar klubben igång gratis prova på-fotboll på Lisebergs IP.fredag 20/4 13:33

Hoppet: Konstnärer ska ge liv åt Östberga C

Nyheter Ateljéer tar plats i fritidsgården Centrumhuset i Östberga ska göras om till konstnärskollektiv. I början av nästa år flyttar ett 40-tal konstnärer in.torsdag 19/4 18:30