Foto: Wahlström och Widstrand/Norstedts förlag

Bibblan tipsar: berättelser om böcker som förändrar ALLT

En hittar Dickens, en följer i Sherlock Holmes fotspår och en tredje klonar Dostojevskij. Kari Wessely på Järfälla bibliotek tipsar om tre böcker om litteratur som förändrar allt.

  • Publicerad 17:17, 18 aug 2017

Kari Wessely på Järfälla bibliotek tipsar om böcker. Foto: Privat

Att tro på Mister Pip

Lloyd Jones

Soldater och rebeller kommer till en tropisk ö, de vita flyr och skolan stänger. Nej, en vit blir kvar, Mr Watts. Han är kufen i byn, hans hus är fullt av böcker. Han tar över skolan och börjar läsa Lysande utsikter av Charles Dickens för barnen. Vad Dickens ställer till med kunde ingen ana!

Den besynnerliga händelsen med hunden om natten

Mark Haddon

Christopher har Aspergers syndrom. Han är bra på primtal och har svårt att förstå människors beteende. Folk är inte heller så bra på att förstå honom. Christopher blir vittne till ett brott och i Sherlock Holmes fotspår startar han en utredning. Det får omstörtande konsekvenser, inte minst för honom själv.

Blått fett

Vladimir Sorokin

I en lika absurd som dystopisk framtid har forskare lyckats klona klassiska ryska författare som Dostojevskij, Achmatova, Tolstoj med flera. När klonerna skriver bildas ett åtråvärt blått fett som fungerar både som drog och som energikälla. Med hjälp av fettet ska de resa tillbaks i tiden och ändra historien.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Låt helgen bli en riktig höjdare i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Star Wars ✓Vernissage ✓Lyxfika ✓Skridskor Star Wars i kyrkan, barnteater med dans och SM i indoor skydiving. Helgmyset når bokstavligen nya höjder i Västerort och Järfälla.fredag 16/2 15:06

Hej Järfällapolitiker! Hur ska du fixa lägenhet till Julia, 19?

Nyheter VALET 2018. Bostadsbristen bland unga Har du passerat tjugo och bor hemma hos föräldrarna? Då är du inte ensam – det gör nämligen var tredje ung vuxen i Stockholms län. Vi tog reda på hur politikerna i Järfällas två största partier vill...fredag 16/2 11:32