Bibblan tipsar: tre berättelser om tre stora personligheter

Anne-Marie Tärnström, bibliotekarie på Järfälla bibliotek, slår ett slag för två böcker och en film som alla handlar om en person och en plats.

  • Publicerad 15:53, 5 jan 2017

Just i dag är jag stark

Arne Höök

I boken om Knut Kenneth ”Kenta” Gustafsson (1948-2003) tecknar Arne Höök ett personporträtt av en man med många strängar på sin lyra. Parallellt med berättelsen om Kenta får man följa Hammarby, klubben som var en av Kentas stora kärlekar i livet. Boken innehåller många foton från Jakobsberg, där Kenta bodde större delen av sitt vuxna liv.

Kyndelälskaren

Pierre Magnan

Kyndel växer vilt i Provence och författaren Pierre Magnan (1922-2012) kom att associera doften med minnet av sin barndom i staden Manosque. Romanen är en myllrande berättelse om livet i det karga landskapet i vardag och helg under 1920-talet, inte minst finns levande, kärleksfulla porträtt av föräldrar och släktingar.

Searching for Sugar Man

Malik Bendjelloul

Berättelsen om musikern Sixto Rodriguez är som en saga, om en singer-songwriter från Detroit vars karriär aldrig tog fart. På sagolikt vis kom han så småningom att röna stora framgångar i Sydafrika tack vare ett antal hängivna fans. I den prisbelönta filmen från 2012 berättar den svenske filmaren Malik Bendjelloul hela historien och givetvis ingår världshiten Sugar Man.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så ska squashklubben i Järfälla locka ungdomar

Nyheter "De flesta som håller på är i 30-årsåldern" Fotboll, innebandy, ridning och... squash? Nja, den sistnämnda idrotten är knappast den som är mest poppis bland ungdomar. Men det vill en idrottsförening i Järfälla ändra på.torsdag 26/4 12:17

Uppropet: Låt våra nyanlända elever få stanna

Nyheter Viksjöskolan har skrivit brev till riksdagspolitiker Efter att ha gått flera år i Viksjöskolan har några av de nyanlända eleverna där nu fått avslag på sina ansökningar om uppehållstillstånd. Något som får både lärare och elever att reagera kraftigt.onsdag 25/4 15:26