Veckans tips från Järfälla bibliotek.

Bibblan tipsar: Tre böcker för den som vill tänka till

En sorglig historia om att bli vegetarian, svarta hål i rymden och mänsklighetens framtid. Linnéa Forslund, bibliotekarie i Järfälla, tipsar om tre bra böcker.

  • Publicerad 17:38, 1 sep 2017

Linnéa Forslund är veckans tipsare från Järfälla bibliotek.

Vegetarianen

Han Kang

Intressant, sorglig och tänkvärd berättelse om Yeong-hye som plötsligt bestämmer sig för att bli vegetarian. Hon förklarar att hon hade en dröm. Hennes beteende sätter omgivningen ur spel. Det finns många lager i berättelsen att skala igenom om man vill analysera ordentligt, och det vill man väl?

Svarta hål

Bengt Gustafsson

Finns det något intressantare än rymdens svarta hål? I den här boken får vi bekanta oss med fantasieggande begrepp som: händelsehorisont, singularitet och gravitationsvågor. Den ger också en omfattande historik över vetenskapens historia och allt som lett fram till det vi vet om svarta hål idag.

Homo deus

Yuval Noah Harari

Ska du läsa bara en bok i år – läs den här! Möjligen kan du läsa författarens första bok om mänsklighetens historia också: ”Sapiens”. Den här boken handlar om framtiden för mänskligheten. Artificiell intelligens, biologi, nya sätt att leva. Oerhört pedagogiskt framställda fakta och resonemang.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Efter vår artikel: Nu stoppar MVC den bisarra bilden

Nyheter Verksamhetschefen: "Bedrövlig bild" Bilden som används som diskussionsunderlag för blivande föräldrar på MVC har väckt starka reaktioner. Nu dras materialet tillbaka, enligt verksamhetschefen.fredag 22/9 14:26

Bisarra bilden chockade deltagare på MVC

Nyheter Otroligt dålig stämning: "Ursäkta, har han stånd?" Ett sätt att starta diskussion eller en illustration av en potentiell våldtäktssituation? Nu skapar bilden som används på träffar för blivande föräldrar i Bromma ramaskri.fredag 22/9 11:25