Veckans tips från Järfälla bibliotek.

Bibblan tipsar: Tre böcker för den som vill tänka till

En sorglig historia om att bli vegetarian, svarta hål i rymden och mänsklighetens framtid. Linnéa Forslund, bibliotekarie i Järfälla, tipsar om tre bra böcker.

  • Publicerad 17:38, 1 sep 2017

Linnéa Forslund är veckans tipsare från Järfälla bibliotek.

Vegetarianen

Han Kang

Intressant, sorglig och tänkvärd berättelse om Yeong-hye som plötsligt bestämmer sig för att bli vegetarian. Hon förklarar att hon hade en dröm. Hennes beteende sätter omgivningen ur spel. Det finns många lager i berättelsen att skala igenom om man vill analysera ordentligt, och det vill man väl?

Svarta hål

Bengt Gustafsson

Finns det något intressantare än rymdens svarta hål? I den här boken får vi bekanta oss med fantasieggande begrepp som: händelsehorisont, singularitet och gravitationsvågor. Den ger också en omfattande historik över vetenskapens historia och allt som lett fram till det vi vet om svarta hål idag.

Homo deus

Yuval Noah Harari

Ska du läsa bara en bok i år – läs den här! Möjligen kan du läsa författarens första bok om mänsklighetens historia också: ”Sapiens”. Den här boken handlar om framtiden för mänskligheten. Artificiell intelligens, biologi, nya sätt att leva. Oerhört pedagogiskt framställda fakta och resonemang.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sveriges bästa vattenpolospelare kommer från Järfälla

Sport Succéklubben: "Vi har byggt upp en vinnarmentalitet" Vad har årets manliga och årets kvinnliga vattenpolospelare gemensamt? Svar: båda är med i Järfälla simsällskap. Vi hängde med på deras träning och pratade om varför Järfälla gör succé inom just...måndag 19/2 15:49

Storseger: Bele Barkarby är svenska mästare i futsal

Sport "Fotbollen ska vara en frizon" I helgen blev Bele Barkarbys U17-killar svenska ungdomsmästare i futsal. Den tredje stora vinsten inom loppet av bara några veckor.måndag 19/2 11:43