Tre böcker för frankofiler!

Bibblan tipsar: tre böcker om Frankrike

Deckare, kärlek och en historia om flykt. Ami Tärnström på Järfälla bibiotek tipsar och om tre böcker som utspelar sig i Frankrike.

  • Publicerad 13:09, 7 jul 2017

Ami Tärnström på Järfälla bibliotek tipsar denna vecka. Foto: Privat

Georges Simenon

Maigret på nattklubb

Äntligen! Böckerna om kommissarie Maigret ges ut på nytt till glädje för deckarfantaster - och alla andra. Läsaren får stiga in olika miljöer i ett svunnet Paris, besöka nattklubbar och paradvåningar, möta alla de invånare som Simenon är en mästare på att göra till intressanta, levande människor.

Marguerite Duras

Älskaren

Älskaren är en kort roman om kärleksrelationen mellan en unga, fransk flicka och en lite äldre kinesisk man. Miljön är de franska kolonierna där också författaren hade sina rötter. Fragmentariska utblickar beskriver flickans uppväxt mellan två världar, kolonierna i Indokina och Frankrike.

Guy de Maupassant

Fettpärlan

Även en novell från 1880 kan ha mycket att säga på 2000-talet. En grupp människor på flykt från Paris undan den preussiska armén, bland dem en ung prostituerad kallad Fettpärlan. Svåra beslut måste tas av människor som inte känner varandra och frågor om människosyn och solidaritet ställs på sin spets.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hälften av alla nyanlända elever hamnar i Jakobsberg

Nyheter "Bekymmersamt" Över hälften av alla nyanlända elever går i skolorna i Jakobsberg. Nu ska kommunen se till att fler Järfällaskolor tar emot eleverna.måndag 25/9 16:36

Grönt ljus för Lidls nya jättebygge i Järfälla

Nyheter Barkarbystaden får en ny matbutik när Lidl bygger sitt nya huvudkontor på Enköpingsvägen.måndag 25/9 11:39