Biggest Loser-Simon vill till landslaget

Han vann inte Biggest Loser. Simon Axelsson vann något mycket större. Sitt liv.

  • Publicerad 08:50, 19 jun 2017

Jag fick lite skäll av en dam

Simon Axelsson har blivit hela Enköpings favoritson. Så tycks det åtminstone när man betänker hur många som läser, gillar och kommenterar texterna vi har skrivit om honom under de månader han har tävlat i Biggest Loser.

– Jag har fått ett otroligt stöd. Jag fick lite skäll av en dam på Ica Maxi. Hon tyckte att jag var otrevlig i tv. Henne nådde jag inte, säger Simon och skrattar med hela ansiktet.

Förvandlingen är enorm. 57,7 kilo gick han ner under sina 18 veckor på Ekolsunds slott under tiden programmet spelades in. Än mer imponerande är kanske ändå att han ligger kvar på samma vikt som då trots alla frestelser.

– Det är många som går upp i vikt. För det tar bara tvärstopp efter finalen. Det var speciellt att komma hem. Helt plötsligt ska du klara dig ensam. Men jag vet ju hur man tränar. Jag har den bakgrunden, och mina vänner pushar mig. Min familj. Jag skulle aldrig åka in till slottet för att sedan komma hem och bli stor igen.

Tiden som idrottare har hjälpt. En annan sak som hjälpt är Enköping. Eller ”hjälpt” kanske. Simon berättar att han har svårt att gå in på affären och köpa en chokladbit till exempel.

– Det blir lite så. Då kollar folk och det vill man inte. Det kan jag tycka även om jag går ut och tar en öl.

Så vad med framtiden. Jo, det är idrotten som lockar. Rugbyn och då vill han till toppen.

– Absolut vill jag satsa på att nå landslaget. Det är en bra bit kvar, men jag är villig att lägga ner den tiden som krävs.

Ja, så vad krävs då?

– Jag måste bygga upp en stark kropp. Jag har brutit ner den rätt rejält nu så det är där jag måste börja. Sedan får jag se.

Simon Axelsson

Ålder: 23 år.

Bor: Enköping.

Gör: Elevassistent på Kunskapsskolan.

Aktuell: Gick ner 57,7 kilo och nådde finalen i årets ­säsong av Biggest Loser.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ny restaurang kan vara på väg in

Nyheter Restaurangbesökarna på gamla All in:s uteservering lyser med sin frånvaro. Inte så konstigt med tanke på att verksamheten har konkursat. Nu kan ny restaurang vara på väg in.onsdag 25/4 9:33

Flera båtmotorstölder upptäckta på Märsön

Nyheter Flera båtmotorstölder har upptäcks på Märsön de senaste dagarna.tisdag 24/4 11:47