Bikuporna i Cedergenska parken. Foto: Helle Kikerpuu

Bikupor söndersparkade i Danderyd: "Bina fryser ihjäl fort"

Under gårdagseftermiddagen vandaliserades bikuporna i Cedergrenska parken, Danderyd.

  • Publicerad 09:33, 30 nov 2017

Det var igår eftermiddag som det upptäcktes att bikuporna i Cedergrenska parken vandaliserats.

– Det finns tydliga spår på platsen och ett av bisamhällena är helt söndersparkat. De har även börjat sparka på en till av kuporna, men inte lyckats totalförstöra det. Händelsen är polisanmäld, säger Karin Almén, stadsträdgårdsmästare på Danderyds kommun.

Bina hade gått i dvala över vintern.

–  Men eftersom hela kupan sparkades sönder så hamnade bina på marken och då fryser de ihjäl fort. Om också drottningen förolyckades så kommer samhället inte att överleva eftersom det är hon som lägger alla ägg, berättar Karin Almén.

– Det verkar som att det rör sig om en fyrhjuling, spåren tyder på det. De har åkt in från hamnen och åkt ut genom parken ser det ut som på spåren.

En av kuporna ska ha satts ihop igen, men ytterligare reparationer kommer att behövas.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hur bra koll har du på Norrorts matkarta?

Nyheter Klarar du 10 av 10? En drös med nya matställen har öppnar i Norrort under det senaste året, men hur bra koll har du egentligen på matställen och mer därtill på hemmaplan?fredag 16/3 15:44

Prisad lärare: "Samhället borde ha mer respekt för yrket"

Nyheter Får fint pris för sitt undervisningssätt Henrik Mickos är gymnasieläraren som är doktor i kemi och som vill göra kemin mer verklig för eleverna. Nu har han tilldelats ett lärarpris för sitt sätt att undervisa.fredag 16/3 15:13

Vi är stockholm